Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Ce facem cu Crucea Cosmica ?





   Traim cu adevarat vremuri deosebite si “previziunile” ne ingramadesc in coltul fricilor noastre.
Dar, cum traversam aceste timpuri daca nu vedem nimic spectaculos in viata noastra ?
Sau daca ceea ce vedem pare ca nu se potriveste cu ceea ce asteptam noi sa se intample ?

La nivelul comunitatilor se vad evenimente deosebite care se refera fie la structura, la potentialul schimbarilor de structura, fie la dezvaluirea unor adevaruri – nu neaparat toate si nu neaparat cele care fac obiectul preocuparilor noastre (presupunand ca le cunoastem si le asteptam sa iasa la lumina).

Dar la nivel individual? Ce facem cu crucea cosmica ?
Pentru ca aspectele astrale oricum se formeaza si influentele energetice oricum ne invaluie si interactioneaza cu constructia energetica ce suntem fiecare.
Sigur ca dupa depasirea perioadei vom recunoaste evenimente care se vor fi potrivit in context. Si probabil ca vom recunoaste schimbari care se vor face simtite, in noi, in viata noastra si in realitatea proprie.

Dar ar fi potrivit sa intelegem mecanismul functionarii acestor influente si sa le folosim, pentru a genera anumite efecte, pe acelea pe care ni le dorim de fapt.

Este vorba despre un interval de timp care curge intr-un anumit mod care, ne ofera un potential de materializare imens, un potential pe care logica noastra nu-l poate masura, acum. Dar vom recunoaste acest potential mai apoi, in derularea procesului de materializare.

Momentul de tensiune maxima pare sa fie in zilele de sarbatoare, 22-23 aprilie, chiar de Sfantul Gheorghe care se aseaza foarte frumos in continuarea zilelor de Paste, ca o incununare a victoriei noastre impotriva oricarei provocari. Atunci se formeaza crucea cosmica, cu planetele Uranus (Berbec) și Marte (Balanța) în opoziție, fiecare în cuadratură cu Pluton (Capricorn) și Jupiter (Rac) aflate de asemenea în opoziție, noi (planeta Pământ) fiind în centrul acestei configurații. Planetele ajung fiecare pe gradul 13 al semnelor zodiacale respective.

Si, asa cum tot am vorbit despre acest moment inca de la inceputul anului, ne intalnim cu ocazia de a face schimbarea.
Nu inseamna ca pana acum nu am facut nimic sau ca dupa acest moment nu vom mai putea face ceva, in procesul schimbarii.

Acest moment insa, ne atrage in fluxul sincronicitatilor printr-o manevra de integrare completa in mecanism.

Daca suntem in ritmul propriu optim al schimbarii, acum vom avea intelegerea maxim posibila in acest moment, a potentialului de manifestat. Vom vedea ce, cum si in ce directie putem dezvolta si, ramane doar sa alegem acum, daca primim darul precum si sarcina de a-l valorifica. Ceea ce ar insemna asumarea unei responsabilitati fata de noi, in viata noastra.

Cele doua eclipse ar putea reprezenta doua momente de mare folos in procesul de materializare – pentru ca potentialul este minunat insa, devine valorors prin materializare.
Astfel, eclipsa de Luna (15 aprilie, cu Luna in faza de Luna Plina la gradul 26 Balanta) poate fi un instrument important tocmai prin faptul ca se produce inainte de etapa “cruce cosmica”. Orice eclipsa amplifica efectul contextului astral in care se produce, prin impactul pe care il are asupra subconstientului omului si, deci, prin impactul care se realizeaza astfel la nivel colectiv.

Putem folosi acest moment pentru a dirija energia pe diirectia scopului stabilit.
Facem asta prin observarea atitudinii si mentinerea ei in echilibru liber, adptabila la derularea situatiilor.
Exersam un control care rezulta doar din concentrarea atentiei asupra scopului – in mod similar parcurgerii unui traseu prin padure cand, urmarim semnele de ghidare stiind unde vrem sa ajungem si, ne bucuram de peisaj lasand padurea in urma, la locul ei :)

Crucea cosmica se potriveste a doua zi dupa cuadratura Soare-Luna, pe faza de descrestere a Lunii.
Putem considera ca vom trece printr-un cutremur interior.
Ceea ce nu am potrivit inca in planul nostru de viata, se va clatina puternic, pana la prabusire, tocmai ca sa vedem si sa asezam lucrurile asa cum este cel mai bine pentru noi, acum.

Iar Luna Noua (29 aprilie) cu eclipsa inelara de Soare poate reprezenta momentul primului pas pe noul drum. Eclipsa poate fi un instrument important prin care reusim sa domolim personalitatea si sa o pliem pe scopul stabilit – am scris personalitatea si nu ego-ul, cum obisnuiesc cei mai multi oameni sa se exprime, pentru ca s-a creat o aura de “dusman” asupra a ceea ce multi considera a fi “ego”.

Eu am ales sa vorbesc despre personalitatea omului ca despre instrumentul de baza in procesul de evolutie, pentru ca este obiectul tuturor transformarilor de sine si, este parte activa in acest proces, parte fara de care, procesul in sine nu ar exista si noi nu am mai fi aici, acum.

Revenim la cutremurul despre care vorbeam mai sus.
Daca vi se pare ca in viata voastra nu se “intampla” nimic spectaculos, acum, atunci este posibil sa fiti “in grafic” in cadrul procesului schimbarii si este posibil sa depasiti perioada urmatoare in pas cu fluxul sincronicitatilor, folosindu-l la maxim, constient sau inconstient – ceea ce ar fi de dorit, oricand, sa folosim acest flux la maxim.

Dar s-a putea sa fiti in stare de amorteala, totala sau partiala si, atunci, cutremurul se va produce undeva in realitatea proprie, cu rolul de a se propaga si de a determina efecte in interior, prin trezirea din starea de “absenta” sau de “neobservare” a realitatii.

Devine foarte important sa recunoastem ce ne supara sau ne apasa.
Este posibil sa ne fi obisnuit cu apasarea si sa o purtam intr-o stare de acceptare inconstienta.
Undeva in viata noastra o supapa urmeaza sa cedeze, daca nu am facut nimic ca sa eliberam presiunea.

Traversam un moment de maxima scuturare si eliberare de orice forma de blocare a potentialului ne valorificat inca in termen, la zi, cum se mai spune.
Descoperim si anulam orice forma de bruiaj care ne-ar mai putea impiedica sa vedem si sa intelegem.
Dar este important sa alegem implicarea.
Astrele ne ajuta : ne arata, ne atrag in actiune, ne deschid mintea si constiinta.
Noi insa, avem de ales daca privim sau nu catre zarile departate si daca ne pornim catre acolo.
Ne apar in cale oamenii potriviti care rostesc cuvintele potrivite.
Apar situatiile care ne pot aseza mai lin sau mai brusc pe o cale foarte buna .
Sau apare doar ideea ce urmeaza a fi dezvoltata, mai clar ca oricand alta data.
La nivel individual, undeva in viata noastra se intampla o minune care fie reprezinta rezultatul efortului facut deja, fie reprezinta provocarea necesara pentru a ne angaja prin efortul care este de facut si pe care l-am amanat sau pe care nu am inteles ca ar fi potrivit sa-l facem.

Vom intelege si, ne vom bucura sau ne vom intrista – in functie de unde si cum ne vom trezi, dupa aceasta perioada.
Intre timp insa, ar fi potrivit sa folosim valul, fluxul sau cum altfel vi se pare potrivit sa denumiti voi insiva, oferta momentului. Observati continuu, primiti, alegeti, folositi si … din nou primiti, alegeti, folositi … potriviti-va in ritm, lasati libera curgerea, doar folositi-o.

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana marti 15 aprilie cand se formeaza faza de Luna Plina, cu Luna la gradul 26 in semnul Balantei si eclipsa totala de Luna, dupa care intram in faza de descrestere.
Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Intre timp, mai ales acum,  folositi-va Lumina :)
Spor si succes !

Niciun comentariu: