Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 8 aprilie 2019

Ciclul Lunii Noi in Berbec
Concluzii Atelier Astro Mercur din data de 3 aprilie 2019, dedicat ciclului Lunii Noi in Berbec.
Tematica atelierului, inclusiv “tema pentru acasa” (exercitiile personale)  sunt aici.
Atelierul se adreseaza tuturor, cunoscatori sau necunoscatori ai teoriei astrologice si, poate fi o forma de antrenament personal, prin care crestem, folosind constient cunoasterea dobandita.

Suntem in ciclul fazelor Lunii pe care l-am inceput cu Luna noua in Berbec, faza care s-a format pe 5 aprilie. Ar putea fi acesta, cel mai intens si solicitant ciclu, al anului, atat la nivel personal cat si la nivel de comunitate, mai restransa sau mai larga, vizibil chiar la nivel planetar.

Pluton si Saturn, cele doua planete care simbolizeaza “puterea” si “autoritatea”, intra simultan in miscare aparent retrograda, (24 si 29 aprilie) fiind in conjunctie cu Nodul Sud al Lunii, in ultimul decan al Capricornului.
Este posibil sa experimentam, un exercitiu de trezire, dupa cum avem nevoie, fiecare si cu totii, impreuna.
Poate fi un inceput de inchidere a etapei de destructurare, pe care o traim in energia tranzitului lui Pluton prin Capricorn(2008-2025) si, sa incepem sa (ne) reconstruim in timpul ramas al acestui tranzit.

Reconstructia presupune repotrivirea pe drumul fiecaruia si al nostru, impreuna, recunoasterea si pretuirea resurselor, precum si maturitate si responsabilizare in folosirea lor.
Pluton simbolizeaza (si) puterea personala aliniata la vointa divina.
Saturn simbolizeaza (si) asumarea si responsabilizarea, in acest context privind felul in care ne folosim puterea si, deci, resursele.

Va indemn sa va uitati la situatiile care se activeaza acum la inceput de ciclu, mai ales cele relationale, de orice tip, ca sa vedeti cum va pozitionati, in interactiune.
Cat din ceea ce manifestati, este alegerea voastra?
Este ceea ce ati ales voi sau, este ceea ce au ales/ stabilit altii?

“Manifest cum aleg eu” inseamna ca, inteleg si ma adaptez, participand disponibil si constructiv?
Sau, inseamna incapatanare, incrancenare, manipulare si control?
In functie de nuantele acestea lucrurile pot curge mai usor sau mai greu.
Exercitiul poate fi simplu dar, sa para greu, pentru ca nu ne adaptam la instrumentele pe care le avem, sau, exercitiul poate fi complex, complicat, dar sa-l derulam foarte usor pentru ca, participam constructiv in situatia respectiva.

“Manifest cum au ales altii” inseamna ca fac ce fac, fiind constrans?
Sau, inteleg nevoia celuilalt si chiar daca nu sunt de acord cu cerinta lui, aleg (eu) sa raspund asa cum a cerut?
Oamenii considera de foarte multe ori ca nu au de ales.
Omul poate alege starea si intelegerea cu care deruleaza experienta si, este posibil ca ridicandu-se deasupra situatiei, in starea de constienta larga, sa gaseasca si alte variante de lucru.

Poate fi un exercitiu deosebit acesta – al observarii puterii personale si a modului in care o gestionam – in acest ciclu al fazelor Lunii, precum si tot anul 2019, pentru ca Saturn va ramane in tandem cu Nodul Sud, pana in noiembrie, cu un maxim de intensitate la final de septembrie. Iar Pluton va lucra de asemenea in energia conjunctiei cu Nodul Sud pana la final de septembrie.

Putem intelege ca puterea reprezinta tot ce ceea ce manifestam, pentru ca, totul reprezinta resurse valorificate. Saturn, Nodul Sud si Pluton, delimiteaza acum un punct de putere in ultimul decan al Capricornului si, sustin o reorganizare si o reasezare a echilibrului interior, tocmai prin gestionarea atenta, responsabila, asumata, a puterii personale.
Pe nivelul inalt energetic, colaborarea Pluton-Nod Sud genereaza si sustine destelenirea – daca este necesara mersului inainte. Mai mult decat atat, poate debloca accesul la un “pachet” nou de putere, la care avem acces dupa cum suntem asezati, constienti si dispusi sa lucram in procesul cresterii noastre.
Se poate activa foarte mult conexiunea cu interiorul si, pe verticala, cu resursele pe care le avem la dispozitie prin echipa noastra, prin ghizii nostri care ne asista. Fiecare dintre ei, ne deschide acum calea catre ce au ei de oferit pentru noi, pentru a folosi in experientele noastre de viata.

Poate fi vorba despre a recunoaste resurse interioare precum si, despre a descoperi resurse noi, la care avem acces acum, tocmai ca urmare a procesului de crestere pe care l-am derulat pana acum.

Luna Noua in Berbec poate simboliza un inceput in forta, ce poate fi dezvoltat pe termen lung, mai ales ca, in continuare curge intervalul de Nunta Cosmica (6-8 aprilie). Atat faza de Luna Noua cat si faza de Luna Plina, lucreaza cu cuadraturi la axa Nodurilor Lunare si deci, cu cuadratura la perechea Saturn-Pluton de langa Nodul Sud. Iar Soarele perfecteaza cuadraturile la Saturn si Pluton pana la faza de Luna Plina si, imediat dupa Luna Plina Soarele va face prima conjunctie din viata noastra, cu Uranus in Taur. Destul de putini sunt cei care au mai trait aceasta conjunctie, in primii ani ai copilariei lor.
Timpul si contextul ne imping inainte.

Avem si instrumente de lucru care ne ajuta sa vedem si sa alegem.
In harta Lunii Noi, a treia conjunctie Mercur- Neptun in Pesti, din ciclul retrogradarii lui Mercur, se afla in zona cunoasterii, a ezoterismului si evolutiei, alaturi de Venus. Si lucreaza constructiv cu axa Nodurilor Lunare, deci si cu punctul de putere Saturn, Nodul Sud si Pluton.
Iar planeta Jupiter intra in mers aparent retrograd (10 aprilie) ceea ce ne ofera in aceste zile o minte deschisa si curioasa. Descoperim intelesuri si posibilitati. Ar fi potrivit sa ne asteptam sa le vedem.

Claritatea se instaleaza zilele acestea. Claritatea care apare din constientizari, se construieste partial in fluxul gandirii noastre si, partial se instaleaza brusc, atunci cand ne cad fisele.
Perioada ne solicita prin schimbari de ritm si, prin activarea Nodului Sud care, se face in conditiile pe care le-am vazut – conjunctie simultana cu Saturn si Pluton, care intra in mers aparent retrograd.
Exista o conecatre la nivel foarte subtil cu baza de date a fiecaruia dintre noi precum si, cu baza de date comuna, cu bagajul pe care-l avem la dispozitie (pentru ca ni l-am adus cu noi) pentru a construi programul de viata.

Este acum foarte important sa iesim din rulajul mintii.
Am lucrat foarte mult si foarte profund la nivel mental, in acest ciclu al retrogradarii planetei Mercur (19 februarie-16 aprilie) si, am facut un salt in felul in care gandim si in care folosim puterea gandului. Ne-am pregatit.
La Luna Plina este posibil sa avem o imagine foarte clara a noului pe care il instalam acum in viata noastra, o prima impresie asupra exercitiului pe care il vom face cu Uranus in Taur in urmatorii sapte ani.
Astfel ca: “Aleg, observ, ma regrupez, reformulez”. Si continuam.
Nu stati sub presiune.
Mutati atentia de pe a cauta solutii, pe a descoperi solutia optima.
Scopul nu este sa caut/gasesc solutii ci, sa vad solutia optima care, este in bagajul meu cu resurse.

Si, amintiti-va ca in puterea cu care va manifestati exista si puterea echipei voastre. Cereti ajutorul si, cand il simtiti folositi-l, pentru ca s-a facut un efort si s-au consumat resurse, pentru ca acel ajutor sa ajunga la voi.

Va invitam alaturi de noi la
Atelier Astro Mercur – la fiecare faza de Luna Noua, la sala sau in varianta audio.
Urmatorul atelier va avea loc pe 6 mai 2019, dedicat ciclului Lunii Noi in Taur.
Sunt disponibile in varianta audio toate atelierele din ultimii trei ani si puteti folosi oferta “pachet atelier”.
Inscriere prin formularul urmator:

Exista grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) in care se pot inscrie cei care au participat cel putin la un Atelier Astro Mercur (la sala sau in varianta audio).

Tu oferi in dar o consultatie astrologica in luna aprilie (inclusiv tie) si, primesti gratuit materialul audio dedicat ciclului Lunii Noi in Berbec, distribuit in Grupul Astro Mercur.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 19 aprilie 2019, in semnul Balanta. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica, pe care sa te bazezi oricand, folosind constient potentialul pe care il ai la dispozitie. Grupul a fost lansat in decembrie 2013 si, functioneaza continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de crestere personala

Va invitam sa urmariti pagina Astro Mercur

Niciun comentariu: