Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 26 aprilie 2021

Gânduri de sub Luna Plină – (Ciclul Lunii noi în Berbec, 2021)Suntem în energia Lunii Pline a ciclului pe care l-am început pe 12 aprilie, cu faza de Luna Nouă în Berbec pe gradul 23 Berbec, (în cuadratură cu Pluton). Faza de Lună Plină (cu Luna pe gradul 7 Scorpion) va fi mâine dimineață, pe 27 aprilie, când planeta Pluton începe faza de retrogradare. Luna Nouă în Taur va fi pe 11 mai.
Ciclul anterior (al Lunii Noi în Pești) a fost intens neptunian, ne-a orientat mai mult către interior, am trăit poate o înlănțuire de conștientizări care, ne-au adus o anume claritate.
În ciclul acesta am intrat într-o energie nouă, dinamică, o energie a mișcării, a impulsului, a primului pas însă, am păstrat nuanța neptuniană care, ne ajută să menținem conexiunea cu interiorul și, să o manifestăm pe un alt nivel, mai înalt. Lucrăm acum pe un alt nivel al conexiunii cu sine, cu sursa interioară, în ideea de a manifesta sursa interioară pe noul nivel.

Ciclul acesta, alimentează din plin colaborarea Saturn-Uranus cu care lucrăm anul acesta și anul viitor și, ne oferă un context în care, ne mișcăm cu curaj, cu entuziasm, cu starea de explorator – explorez ca să descopăr.
Când caut, pun presiune pe a găsi.
Când explorez, mă bucur de ceea ce descopăr.
Această atitudine ne ajută să preluăm cât mai mult din potențialul alimentat de tranzitul lui Uranus prin Taur, mai ales acum în acest ciclu când, realizează conjuncțiile cu planetele personale.

După faza de Luna Nouă, Luna a lucrat cu Uranus și a alimentat schimbarea, reînnoirea.
Luna, în energia ei de Lună Plină, prin opoziție cu Uranus, va alimenta împlinirea schimbării.
Chiar înainte de Luna Plină, Luna va construi mai întâi, din Balanță, trigon la Jupiter și apoi, din Scoprion, trigon la Marte. Se creeează un val energetic de creștere – a omulețului și, a nivelului pe care își trăiește experiențele, planul de viață.
Și, acest lucru s-a potrivit acum când, planetele personale construiesc conjuncția cu Uranus. (Venus și Mercur pe 23-24 aprilie, Soarele pe 30 aprilie.)

Ne poate fi de folos să urmărim astfel de momente, în care, un aspect prin care colaborează planete lente, este activat prin fazele lunare si prin aspecte ale planetelor personale.

Pe acest fond al mișcării printre posibilități noi, păstrând conștiența conexiunii către interior facem mai ușor alegerile potrivite. Dezvoltăm prezența noastră conștientă în fluxul conexiunii.

Zilele acestea descoperim și (re)potrivim întelesuri.
Ceea ce descoperiți funcționează pentru voi.
Folosiți cu curaj.
Vă îndemn să vă abordați ca întregul ce sunteți.
Ca să descoperiți mai mult.
Ca o prezență spirituală, în realitatea voastră fizică.
Ca să și înțelegeți, mai mult.

În fiecare moment suntem unde suntem, pentru că am reușit să ajungem acolo, pentru că facem față la ce descoperim fiind acolo unde suntem.
Și dacă mai suntem undeva unde considerăm noi că nu mai trebuie să fim, este important să alegem desprinderea.
Păstrați zilele acestea, conștiența trecerii printre nivelurile de creștere, de experimentare.
Acestea sunt câmpuri de energie în care noi operăm cu gîndul și cu starea, construind experiențele vieții noastre.
Și, ne mișcăm printre aceste zone energetice care, diferă doar prin calitatea energiei.
Iar calitatea energiei în care ne plasăm, este cea pe care o putem gestiona, folosi, manifesta.
Procesul creșterii noastre generează schimbarea calității energiei câmpului în care ne mișcăm.

Conștientizările pe care le primim, ne deschid către și ne plasează în câmpuri de energie de calitate diferită care, ne oferă mai multe instrumente, sau, aceleași instrumente dar mai puternice. Și, mai multe variante de a alege între diferite posibilități.

Vă îndemn să păstrați conștiența procesului – experimentați, creșteți și pășiți continuu printre aceste câmpuri de energie. Fără să judecați calitatea energiei și nici timpul petrecut într-un anumit câmp.

Ar rezulta că, pot alege conștient, un anume câmp energetic, care îmi oferă anumite instrumente pentru a construi anumite experiențe – dacă pot gestiona calitatea energiei acelui câmp.
Mă mișc pe acel câmp. Aleg și fac asta.
Din când în când sărim, ne mișcăm de pe un câmp care presupune un anumit potențial, pe un altul cu un potential mai extins, trăind astfel procesul creșterii noastre.
De cele mai mai multe ori, facem asta inconștient.
Putem alege conștient, să facem asta.

Realizând creșterea, care presupune extinderea viziunii, extinderea prezenței în experiență, extindem și câmpul în care operăm, extindem posibilitățile câmpului și, ridicăm nivelul calității energiei câmpului.

Ciclul acesta al fazelor Lunii, mai ales prin faza de Luna Plină, ne ajută să ne reașezăm niște repere în acest proces al creșterii și, vom lucra tot anul la extinderea prezenței spirituale în experiență. Noi ne manifestăm prezența spirituală în experiențele noastre, în funcție de gradul trezirii (spirituale) și al curajului de ne manifesta astfel.

Vă îndemn să reveniți, conștient, la voi, prezența din acel câmp de energie în care operați creșterea voastră și procesul vieții.
Poate fi acum un timp potrivit să vedem cu care idei mai lucrăm, care și pe unde ne țin, de ce ne (mai) țin, poate ne eliberăm de unele înțelesuri pentru că, descoperim sensuri mai largi ale acelor înțelesuri.

Ne desprindem de o idee, nu pentru că nu (mai) este ”bună” ci, pentru că, am ajuns la un nou înțeles care, lărgește perspectiva ideii.
Este important să ne orientăm după descoperirile noastre, pentru că am făcut efort ca să aungem acolo. Și, dacă ni sau oferit înțelesuri noi, înseamnă că putem opera cu acele înțelesuri și, putem schimba manifestarea, putem îmbogăți procesul de materializare.

”Ca să poți fi cine ești, desprinde-te de cine ai fost” – gândul imbold pe care s-a construit Astro Mercur.

”Gânduri printre rânduri”

Vă invităm alături de noi la:

Atelier Astro Mercur – la fiecare fază de Lună Nouă, deocamdată online, sau în varianta video.
Următorul atelier va avea loc online, pe două secțiuni, pe 11 mai 2021 (avansați) si pe 12 mai (începători), și, va fi dedicat ciclului Lunii Noi în Taur.

În varianta video (înregistrare):
”Cum folosim anul 2021” – Atelierul anului 2021.
”Cum ne organizăm folosind cunoașterea astrologică”- Atelier practică astrologică
Bazele culturii generale astrologice –prima parte, 5 clipuri (4 ore), a avut loc pe 2 aprilie 2020 (seria a 5-a). Partea a doua (4 ore) a aut loc pe 26 noiembrie 2020. Urmeaza partea a treia în februarie 2020.
Un set de trei ateliere care reprezintă un ghid practic pentru utilizarea informației astrologice, ajuns la a cincea ediție. Teorie astrologică aplicată pe harta natală proprie. Fiecare participant lucrează cu harta proprie pe care, particularizează informația prezentată.

În varianta audio (înregistrare):
”Cum folosim conjuncția Saturn-Pluton”- Atelier practică astrologică.
” Chiron în Berbec, 2018-2027”- Atelier practică astrologică.

Înscrierea pentru oricare dintre activități se face prin formularul următor:
https://docs.google.com/forms/d/1TahJA0PjCd5D-UhgDkdLetHLZPOTcLzJvTv7BoblGBU/edit?usp=sharing

Există grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) în care se pot înscrie cei care au participat la cel puțin un Atelier Astro Mercur (la sală sau în varianta audio/video).

Și, vă invităm să urmăriți :
Ediția a zecea a Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, sesiunea de primăvară, care a avut loc în zilele de 20-21 martie 2021, online, pe pagina Facebook a grupului.
Ritmuri Astrale 2021, ediția a X-a.
https://www.facebook.com/groups/1147404092353736

Între timp, și mai ales acum, FOLOSIȚI-VĂ Lumina.
Acesta este un îndemn cu aplicabilitate practică.
Vă rog să recitiți ultimele două rânduri de mai sus :)

Folosiți gândul acesta ca atunci când folosiți orice alt instrument, orice accesoriu din bucătărie de exemplu :) sau din trusa de scule. Singura diferență este că acest instrument –Lumina- poate fi folosit în orice situaîie și pentru orice sarcină de rezolvat – este un instrument multifuncțional :)

Suntem în faza de creștere a Lunii, până la faza de Lună Plină cu Luna în semnul Scorpionului, care se va forma pe 27 mai 2021. Rămân valabile recomandările de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regăsește și un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Dacă rezonezi cu modul în care este prezentată informația pe acest blog te invit în Grupul Astro Mercur, să lucrăm împreună cu fluxurile astrale, să le folosim în construirea experientelor de viață, să le folosim în adaptarea la fluxul sincronicităților prin care, materializăm realitatea proprie - nu trebuie să știi astrologie ca să faci parte din grup, dar făcând parte din grup poți să-ți construiești o cultură generală astrologică, pe care să te bazezi oricând, folosind constient potențialul pe care îl ai la dispoziție. Grupul a fost lansat în decembrie 2013 și, funcționează continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de creștere personală

Vă invităm să urmăriți pagina Astro Mercur

Poate vă ajută:
Cum fac asta?
Un mesaj pentru acum.
Gândirea intuitivă. 


Niciun comentariu: