Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 26 iulie 2014

Ce facem astazi ? Luna Noua in “timpul Leului”. Incepem un nou ciclu al fazelor Lunii, in aceasta noapte, cu faza de Luna Noua la gradul 4 in semnul  Leului (ora 01:41). 
Suntem in timpul Leului, acea perioada din an in care Soarele ne transmite cel mai puternic flux energetic si ne stimuleaza sa ne exprimam deplin. 
Iar Luna Noua ne propune sa dezvoltam un mod nou de interactiune prin comunicare. O noua potrivire care ne arata cum functioneaza fluxul sincronicitatilor, de la nivelul colaborarilor astrale pana la “ciudatenia coincidentelor” din viata noastra.

Urmeaza un timp al asumarii si dezvaluirii omului din noi, astfel ca ar fi potrivit sa folosim ajutoarele si sa depasim provocarile, tocmai pentru a ne arata (noua insine, mai ales si in primul rand) in cea mai frumoasa varianta pe care o putem construi acum.

Ca in orice harta astrala si acum avem aspecte planetare care ne sustin si aspecte care ne provoaca.
Important este sa folosim aspectele care ne sustin ca sa depasim situatiile generate de aspectele care ne provoaca. Astfel, participam constient si constructiv la derularea evenimentelor.

Luna construieste conjunctia perfecta cu planeta Jupiter (Leu) chiar inainte de momentul exact al fazei de Luna Noua si, cele trei – Jupiter , Soarele si Luna – sunt in cuadratura cu planeta Marte, abia intrata in semnul Scorpionului.
Influenta planetei Marte in aceasta colaborare astrala ar putea fi foarte importanta si ne-ar putea provoca printr-un exercitiu de adaptare a atitudinii in fata unor oportunitati.

Cuadratura exacta Soare (Rac)-Marte (Balanta) a fost pe 19 iulie, in timpul celui de al doilea patrar al ciclului lunar pe care il incheiem acum, cu Luna in opozitie cu Marte. Daca atunci ati lasat lucruri nelamurite intr-o anumita situatie, ar fi potrivit sa le lamuriti acum, poate chiar inainte de Luna Noua – pentru a putea folosi din plin, la nivel individual, potentialul de crestere al acestui ciclu Lunar.
Ar fi potrivit sa nu reactionam, chiar la primul impuls, sa nu ne grabim, sa nu sarim peste pasii necesar a fi facuti care reprezinta de fapt experiente necesar a fi traite.
Ar fi potrivit sa vedem dincolo de aparente, altfel existand pericolul de a face alegeri nepotrivite cu scopul stabilit, cu sensul de crestere personala. Este important sa alegem implicarea responsabila, numai in ceea ce chiar are legatura cu drumul propriu.

Influentele planetei Marte ne orienteaza in continuare catre ceea ce este cu adevarat important pentru noi. Ramane doar sa alegem implicarea. Spre sfarsitul lunii august Marte va construi conjunctie cu Saturn (Scorpion). Va fi un moment de maxima responsabilizare, care ne va confirma sau nu intentiile declarate cu ocazia conjunctiei Marte – Nodul Nord (14 iulie). In functie de cum am folosit influentele conjunctiei Marte-Nod Nord, ne va fi mai usor sau mai greu sa gestionam influentele conjunctiei Marte-Saturn, conjunctie care se va “potrivi” chiar la faza de  Luna Noua urmatoare, in semnul Fecioarei.

Cu putin efort dar cu multa dorinta de cunoastere, am putea chiar sa intelegem logica inlanturii ritmurilor astrale :)
Dupa cum vom folosi ciclul Lunar pe care il incepem acum, ne vom lansa mai sanatos in cel urmator.
Am incheiat ciclul anterior cu un exercitiu de mentalitate care ar fi fost potrivit sa ne ajute sa ne schimbam perspectiva asupra realitatii proprii, precum si asupra personajului principal – eu, “intregul”.

Urmeaza o noua etapa in care vom experimenta intelegerea emotionala a noii perspective. Planeta Venus construieste saptamana viitoare exact aceleasi aspecte pe care le-a construit Mercur saptamana trecuta – mai intai opozitia cu Pluton, dupa care cuadratura cu Uranus si, simultan, trigon cu Saturn si cu Chiron.
Acelasi tip de colaborari astrale si acelsi exercitiu derulat in planul mental este acum translat in planul afectiv.

Dupa care urmeaza Luna Plina, in plin proces de reorganizare a ideilor si de acceptare a schimbarilor despre care vom vorbi atunci.

Intre timp, ne adaptam la schimbarile de ritm.
Saturn incepe sa se miste in mers direct in acelasi timp in care Uranus incepe sa se miste aparent retrograd, fiind in aspect de inconjunctie. Aceasta colaborare astrala accentueaza influentele planetei Marte despre care vorbeam mai sus si ne solicita prin acelasi tip de exercitiu – de adaptare la situatie, de reorientare interioara, de regasire a adevaratului scop. Planeta Uranus va reveni in mers direct la sfarsitul anului, chiar din cel mai strans aspect de cuadratura cu Pluton, plasandu-ne intr-o noua etapa a schimbarii personale si de grup.

Procesul schimbarilor poate fi pentru cei mai multi dintre noi foarte solicitant, pentru ca se deruleaza in etape, nu este vorba despre o faza prin care sa fi trecut, oricum si … gata.
Este vorba despre o succesiune de faze care cer, dar care si permit (ofera) posibilitatea optimizarii procesului, perfectionarii scopului. Mai avem de lucru. Dar asta inseamna in primul rand ca mai putem imbunatati si strategia precum si forma finala a rezultatului.

Este important sa intelegem ca “a astepta sa terminam schimbarea” nu prea are sens.
Pare mult mai potrivit sa folosim fiecare etapa, cu tot ce ne aduce ea, fara sa facem comparatii cu ce fac sau cu ce nu fac altii.

Acum traversam o etapa care pare ca ne forteaza dar care ne ofera posibilitati diverse de modificare a cursului experientelor noastre de viata, astfel incat sa putem face ajustarile potrivite, sa ne adaptam  binelui nou din viata noastra. Pentru aceasata este important sa identificam si sa alegem sa acceptam binele respectiv.

Daca pornim de la ideea ca “eu nu vad nimic bun” sau “eu nu vad binele pe care-l caut”, s-ar putea sa trec pe langa potentialul la care am eu acces. Dar daca imi propun sa caut si daca imi doresc sa descopar acest potential, atunci o sa gasesc si toate indiciile care ma ghideaza catre el.

Suntem foarte activi in procesul de transformare dar, in sensul automodelarii personalitatii noastre. Traim vara autoperfectionarii. Pana la urma, pana la echinoctiul de toamna,  vom avea o disponibilitate mult mai mare de a primi si procesa informatia, precum si o capacitate mult mai extinsa de a integra informatia procesata, in sistemul propriu de gandire, intr-o schema mult mai larga.
Ar fi potrivit sa recunoastem, fiecare, in ce zona din viata noastra se deruleaza acest proces, sa ne declaram intentia de a fi prezenti ,  sa urmarim si sa folosim fluxul sincronicitatilor.

Intram in faza de crestere a Lunii. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii, respectiv Luna Noua In semnul Leului.

Intre timp, folositi-va Lumina :)
Spor si succes !
Va invitam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale)

Niciun comentariu: