Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 21 noiembrie 2010

Sagetatorul


Constelatia Sagetatorului

22.11.2010 – in jurul orei 12, Soarele paraseste zodia Scorpionului si intra in zodia Sagetatorului.

In incercarea noastra de a participa constient la “traficul cosmic energetic”, insotim acum Soarele la schimbarea tonului vibrational. Altfel spus, Soarele paraseste zodia Scorpionului si intra in zodia Sagetatorului. Punctam acum cateva repere astronomice si astrologice, pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale.
Constelaţiile sunt grupuri de stele  care au poziţii (oarecum) fixe in spatiul cosmic. Deplasarea lor aproape insesizabila se face cu o viteza extrem de mica,- in ideea ca Universul este in continua expansiune - astfel incat se considera ca pozitia lor este fixa. Astronomia considera zodiacul ca fiind zona circulara din spatiul cosmic, in care se afla cele douasprezece constelatii reprezentate de lunile anului calendaristic terestru. Pentru observatorul aflat pe Pamant,  Soarele strabate aceasta orbită imaginară in mișcarea lui anuala aparenta pe sfera cereasca.
Cele douasprezece zodii (sau semne zodiacale, cum li se mai spune), asa cum sunt ele definite si intelese ca instrumente astrologice, sunt segmente egale, reprezentand proiectia constelatiilor pe ecliptica (traiectoria aparenta anuala a Soarelui). Zodiile se raporteaza la miscarea de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui. Constelatiile si zodiile aferente se “suprapun” din punctul de vedere al observatorului de pe Pamant, aproximativ la 26.000 de ani.
Fiecare constelatie emite o influenta astrala, care este rezultanta emisiilor stelelor componente. Astfel, emisia planetelor suporta influente din partea vibratiei constelatiilor in momentul in care, in miscarea lor in spatiul cosmic, planetele intra in raza de actiune a constelatiilor. Influenta planetei va fi modelata de caracteristicile semnului si, interactiunea dintre ele, in diferite momente si pentru anumite pozitii ale planetelor asa cum sunt ele vazute de observatorul de pe Pamant, poate fi sau nu, armonioasa.
Fiecare zodie (semn zodiacal) are o figura simbolica corelata cu constelatia  pe care o reprezinta si, are caracteristici si conexiuni simbolice proprii. 

Maine la pranz Soarele intra in zodia Sagetatorului. Nu prezentam aici chestiuni ce tin de tehnica astrologica ci incercam sa traducem aceasta informatie astfel incat sa intelegem ce anume ne aduc influentele astrale ca urmare a acestui eveniment cosmic si cum putem noi, oamenii care traiesc pe planeta Pamant, sa preluam aceste energii, cu maximum de profit manifestat in viata de zi cu zi.
Soarele interactioneaza armonios cu Sagetatorul. Se manifesta ca o antena-satelit si ne transmite o unda de optimism si incredere in fortele proprii, intelepciune, forta, voiosie, pofta de viata. Acum ne indreptam mai mult atentia catre aspectul filozofic si spiritual al vietii (nu intamplator ne aflam in preajma sarbatorilor de iarna, in postul Craciunului), si este posibil sa meditam mai mult la drumul nostru in viata si la scopurile noastre. Suntem mai curajosi si mai dispusi sa vedem partea buna si frumoasa a lucrurilor, mai deschisi catre ceilalti, mai comunicativi. Aceasta ar fi nota generala a influentelor astrale la intrarea Soarelui pe segmentul Sagetatorului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem rezolva ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Daca ne-am lasat coplesiti de probleme sa lasam optimismul si increderea Sagetatorului sa ne ajute sa le depasim. Daca avem de finalizat anumite proiecte, sa lasam intelepciunea si forta Sagetatorului sa ne ajute sa le finalizam. Fie ca ne-am terminat sau nu inca, toate treburile acestui final de an calendaristic, sa lasam pofta de viata a Sagetatorului sa ne umple inima si sufletul si sa ne pregatim pentru sarbatorile de iarma si din punct de vedere spiritual.
Chiar daca vremurile sunt “grele” sa ne amintim ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta Sagetatorului asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.
Spor si succes !

Niciun comentariu: