Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 21 noiembrie 2012

Semnul Sagetatorului
   In incercarea noastra de a participa constient la “traficul cosmic energetic”, insotim acum Soarele la schimbarea tonului vibrational. Altfel spus, astazi, Soarele paraseste zodia Scorpionului si intra in zodia Sagetatorului. 

Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice prezentate aici :  despre constelatii si semne zodiacale.


Constelația zodiacala a Sagetatorului este a 15-a constelatie ca dimensiune.
Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.
Sagetatorul este constelatia cu cel mai mare numar de stele orbitate de planete – 22 de astfel de stele. De asemenea, in acesta zona din spatiu, Calea Lactee este foarte densă, aici aflandu-se si centrul galactic.

Intrarea Soarelui in semnul Sagetatorului simbolizeaza inceputul perioadei de “hibernare” a naturii, care isi incetineste din ce in ce mai mult ritmul de viata, sub influenta frigului.

Soarele interactioneaza armonios cu Sagetatorul (semn de foc) si ne transmite o unda de optimism si incredere in fortele proprii, intelepciune, forta, mai multa disponibilitate si pofta de viata.
Acum ne indreptam mai mult atentia catre aspectul filozofic si spiritual al vietii (nu intamplator ne aflam in preajma sarbatorilor de iarna, in postul Craciunului), si este posibil sa meditam mai mult la drumul nostru in viata si la scopurile noastre.

Suntem mai curajosi si mai dispusi sa vedem partea buna si frumoasa a lucrurilor, mai deschisi catre ceilalti, mai comunicativi. Este posibil ca in perioada acestui tranzit sa invatam adaptabilitatea la diferite situatii si, este important sa observam la timp si sa corectam tendinta catre gesturi imprudente.

Ar fi potrivit sa fim atenti la cum interactionam cu ceilalti, sa nu manifestam sinceritatea cu impulsivitate, sa acceptam si alte puncte de vedere precum si discutiile asupra acestora. Sa dirijam entuziasmul si optimismul cu atentie, fara sa le impunem, dar cu drag si cu responsabilitate. Sa luptam pentru independenta noastra dar sa o intelegem si sa o respectam si pe a celorlalti.

Daca ne-am lasat coplesiti de probleme sa lasam optimismul si increderea Sagetatorului sa ne ajute sa le depasim. Daca avem de finalizat anumite proiecte, sa lasam intelepciunea si forta Sagetatorului sa ne ajute sa le finalizam. Fie ca ne-am terminat sau nu inca, toate treburile acestui final de an calendaristic, sa lasam pofta de viata a Sagetatorului sa ne umple inima si sufletul si sa ne pregatim pentru sarbatorile de iarna si din punct de vedere spiritual.

Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Sagetatorului pentru a-si dezvolta si pentru a-si largi capacitatea de perceptie, viziunea de ansamblu, pentru a se deschide catre ceilalti si pentru a manifesta altruismul. Tot acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa ne privim cu sinceritate, pe noi insine precum si eperientele noastre de viata.

   Semnul Sagetatorului este reprezentat de o sageata indreptata in sus, sectionata de un arc de cerc - ce configureaza schematic arcul si sageata. 

Simbolul sugereaza progresul, prin nevoia interioara de evolutie, precum si prin armonizarea celor doua aspecte ale fiintei, - planul material (fizicul) si cel spiritual (sufletul)

Putem percepe astfel mesajul subtil al Sagetatorului care, ne indeamna sa tintim cat mai sus, cu mult curaj si cu toata increderea, bazandu-ne pe fortele proprii si, antrenandu-i si pe cei din jur in aventura vietii.

Pe harta natala, semnul Sagetatorului ne arata domeniul unde nativul realizeaza o mai mare deschidere mentala, unde primeste (sau poate ca ofera) indrumarea si ajutorul. De asemenea ne arata daca si cum se fac marile calatorii precum si relatia cu “lumea larga”.

In corelare cu corpul uman, semnul Sagetatorului guverneaza soldurile si coapsele, precum si functiile hepatice, bila, pancreasul.

Aceasta ar fi nota generala a influentelor astrale la intrarea Soarelui pe segmentul Sagetatorului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem rezolva ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.

Chiar daca vremurile sunt “grele” sa ne amintim ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.

Cine sunt Sagetatorii? - despre nativii Sagetator:
http://astromercur.blogspot.com/2010/12/cine-sunt-sagetatorii.html

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !

Niciun comentariu: