Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 7 decembrie 2010

Cine sunt Sagetatorii ?





Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra.
Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor.

Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.
Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe Sagetatori, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Sagetatorului : 22 noiembrie – 21 decembrie.
Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia. Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ Sagetator se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in aceasta prezentare astrologica si in orice alta analiza generala.

Semnul Sagetatorului este reprezentat de figura mitologica a Centaurului tragand cu arcul, jumatate om -  jumatate cal, simbolizand dominarea instinctelor de catre ratiune, cu scopul atingerii propriului ideal (sageata).  Reprezinta expansiunea, deschiderea catre noi orizonturi, catre idealuri inalte, catre strainatate si catre aventura (marile calatorii).
In corelare cu corpul uman, semnul Sagetatorului  guverneaza coapsele reprezentand miscarea, materializarea gandurilor si a sentimentelor.
Algoritmul de baza al nativului Sagetator  este “EU INTELEG”. Este posibil sa fie preocupat de aspectul spiritual-filozofic al vietii, eventual interesat de orice domeniu al cunoasterii.  In preajma unui Sagetator se simte un puternic entuziam  mental. Acesta evita intotdeauna monotonia si, cu un bun simt al umorului se poate adapta la orice situatie.
Intr-un colectiv sau in echipa isi poate asuma rapid rolul de lider, pentru ca este un bun organizator, anticipeaza si cantareste foarte repede o situatie si, insufla celor din jur incredere in el si in atingerea scopului comun; isi motiveaza partenerii si le transmite optimism; nu le plac sefii, dar, le place sa fie sefi.
Poate fi ghidul, justitiarul, dar si protectorul, parintele (tatal) de a carui sustinere are oricine nevoie.

Cum interactionam cu nativii Sagetatori ?
Nativul Sagetator este de obicei amabil, binevoitor, generos, afectuos, uneori poate chiar prea sentimental. Isi evalueaza rapid interlocutorul, oarecum instinctiv, si daca corespunde standardelor lui, este posibil sa se deschida, cu sinceritate.
Este foarte concentrat pe scopul sau si are mereu o strategie bine pusa la punct pentru a-l atinge, astfel ca foarte greu accepta alte pareri, chiar daca le asculta cu atentie – poate avea o strategie inclusiv pentru a-si capta partenerul de discutie.
Daca intram in contradictie cu un Sagetator, trebuie sa fim pregatiti pentru orice, deoarece reactioneaza brusc la provocarile celor din jur, fiind foarte convinsi de adevarul lor. Optimismul si increderea in fortele proprii il determina sa lupte pana la capat si cu oricine.
Cel mai potrivit ar fi sa-i respectam nevoia de independenta, sa nu-l presam in nici un fel, iar el va reusi chiar sa-si deschida sufletul.

Ce au de transformat nativii Sagetatori ?
Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. 
Nu exista zodii bune si zodii rele. 
Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala, scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.
Prin urmare un nativ Sagetator ar trebui sa vegheze asupra tendintei de a-i judeca pe ceilalti si de a pune o eticheta pe orice si pe oricine. Ar fi potrivit sa-si foloseasca capacitatea de evaluare atat a oamenilor cat si a situatiilor, numai in sens constructiv, pentru a gasi solutia si calea optima de rezolvare a problemelor.
Fiind oameni de actiune, ar fi potrivit sa-si dezvolte rabdarea si diplomatia, pentru a putea lucra in echipa in mod armonios, fara sa-i puna pe ceilalti (chiar si fara sa-si dea seama) in tot felul de situatii de disconfort emotional. De asemenea, ar fi bine sa-si gestioneze cu grija curajul si energia de care dau dovada, pentru ca este posibil sa-i poarte pe nesimtite catre impulsivitate si imprudenta.
Ar putea sa urmeze anumite sfaturi pe care le primesc, mai ales ca prin felul in care se comporta, datorita avantului cu care se lanseaza in orice actiune, prea putini sunt cei care isi fac curaj sa le arate ce si unde gresesc, iar ei, cel mai adesea nu recunosc ca ar fi gresit vreodata, pentru ca sunt convinsi ca ei nu pot gresi.
Este foarte bine ca se bazeaza pe propriile forte dar, pot face asta cu mai multa atentie si mai putina patima si mandrie, respectand parerea si alegerile celorlalti.
Si, sa faca ceea ce trebuie sa facem toti, sa exerseze “iertarea”, mai ales ca ei, Sagetatorii uita destul de greu ceea ce tot ei considera a fi “jignire”.
Astfel vedem cum se leaga lucrurile – daca vor fi mai rabdatori si mai toleranti, nu vor mai ajunge in situatia de a judeca, vor accepta mai usor alte puncte de vedere, vor auzi sfaturile pe care le primesc, nu vor avea ce si cui sa ierte sau, o vor putea face mult mai usor. In felul acesta isi vor canaliza mai usor entuziasmul, optimismul si increderea asupra idealurilor pe care isi doresc cu ardoare sa le atinga.
Nativii Sagetatori care aleg sa evolueze spiritual constient, pornind pe calea autocunoasterii si a intelegerii vietii la un nivel superior, pot reusi sa puna in practica invatamintele relevate, manifestand pozitiv, constructiv si echilibrat, increderea in sine. Pot reusi sa-si dezvolte o viziune mult mai larga asupra Universului si a sensului vietii pe planeta Pamant, ceea ce-i va ajuta sa atinga, in sens spiritual vorbind, scopuri foarte inalte.
Problemele de sanatate : afectiuni hepatice si biliare, coloana vertebrala – sacrum, coccis, si nervul sciatic. 
Deci, atentie la alimentatie dar si la motivele de suparare, carora uneori le exagereaza importanta, atentie  la miscarile bruste si/sau solicitante ale coloanei vertebrale, la pozitiile incomode si de lunga durata, in scaun sau in masina.

Repere astrologice ale zodiei Sagetatorului :
22 noiembrie-21 decembrie
Semn mutabil, masculin, diurn (miezul zilei)
Element : focul – cald si uscat.
Planeta guvernatoare : Jupiter.
Culoare : Albastru –bleu

Concluzii

Daca esti nativ Sagetator , bucura-te si transforma ceea ce consideri ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.
Daca ai in preajma ta un nativ Sagetator, de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de dinamismul si increderea sa,  tolereaza-i nerabdarea si incapatanarea, si intelege-i nevoia de libertate de miscare, pentru ca in felul acesta puteti face o echipa de succes.

Niciun comentariu: