Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 24 decembrie 2010

Capricornul si Solstitiul de iarna.






Constelatia Capricornului

Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic”, si insotim acum Soarele in procesul de schimbare a tonului vibrational, la intrarea in semnul Capricornului, al zecelea semn al zodiacului.
Acesta este momentul solstitiului de iarna.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.

Constelatia Capricornului este mai putin luminoasa ca vecina sa, Constelatia Sagetatorului, insa usor observabila, fiind plasata intr-o zona din spatiu nu tocmai aglomerata. Este formată dintr-o stea dublă numita Deneb Algedi care este cea mai stralucitoare și, inca circa 62 de stele mai slabe, precum și din mai multe nebuloase. Constelatia Capricornului este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.

Intrarea  Soarelui  in semnul Capricornului reprezinta momentul solstitiului de iarna si marcheaza inceputul perioadei  de timp magice care dureaza pana pe 6 ianuarie. Este vremea “cerurilor deschise”. In acest interval de timp, intre cele doua lumi (vazuta si “nevazuta”) informatia circula mult mai usor, putem comunica mult mai bine cu ghizii nostri spirituali. Energia Solstitiului ne ajuta sa ne purificam toate structurile energetice si sa ne facem planurile pentru anul care urmeaza.

Iar astrele s-au asezat pe cer astfel incat sa ne transmita toata puterea si intelepciunea de care avem nevoie pentru a realiza un nou salt energetic in lumina. In noaptea magica a Craciunului, curentii cosmici interactioneaza cu energiile Pamantului  conducand la renasterea Cristului launtric in sufletele noastre.
Acum in preajma acestor zile magice, sa ne pregatim pentru sarbatorile de iarna si din punct de vedere spiritual.

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. In intervalul de timp in care Soarele traverseaza Capricornul, se poate sa redescoperim resurse interioare neasteptate si sa avem mai multa putere de munca. Simtul responsabilitatii se accentueaza, devenim mai pragmatici si mai ancorati in planurile noastre. Suntem mai rabdatori (sau ar trebui sa fim) si mai interiorizati.
Energia si atentia noastra se orienteaza catre actiunea si ambitia manifestate in planul social.

Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o mai mare tenacitate precum si de disponibilitatea de a o folosi in atingerea scopurilor stabilite. Este posibil sa creasca capacitatea de concentrare, pe care o putem folosi cu o mai mare obiectivitate.

In timpul terestru in care Soarele strabate Semnul Capricornului traversam un proces de autoanaliza si de reorganizare interioara. Traversam o perioada de bilant al anului ce ce incheie dar si de stabilirea planurilor pentru noil an care ne aduce un nou potential energetic. Astfel ca ar fi potrivit sa ne retragem catre sine doar pentru a reevalua atat rezultatele cat si noile directii de actiune. Si apoi sa ne deschidem catre atmosfera magica a sarbatorilor si a inchiderii – deschiderii ciclurilor naturii.

Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Capricornului pentru a-si dezvolta capacitatea de organizare, de focalizare a atentiei, precum si puterea interioara de a se mobiliza, in vederea atingerii scopului stabilit.

Semnul Capricornului este reprezentat de o ideograma care cuprinde toate elementele – cercul, linia si semiluna – si care seamana cu o capra (capul si coarnele) cu o coada de peste.
 Simbolul ne poate sugera efortul constientizarii. Ratiunea (linia) strabate realitatea pana in profunzimile planului fizic, apoi se ridica simbolizand evolutia si formand cercul spiritului, pastrand semiluna constiintei in planul trairilor interioare.

Pe astrograma, semnul Capricornului ne arata domeniul unde nativul deruleaza acele experiente de viata prin care invata sa descopere, sa inteleaga si sa invete detasarea emotionala. Este zona in care ne retragem din fata lumii, tocmai pentru a ne mobiliza ambitia, detasata, care ne poarta catre succes.

In corelare cu corpul uman, semnul Capricornului guverneaza genunchii, pielea, dantura, precum si sistemul osos.

Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale pe parcursul tranzitului Soarelui pe segmentul Capricornului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem rezolva ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.

Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.

Puteti citi aici  Despre nativii Capricorn

Acum in preajma acestor zile magice, sa ne pregatim pentru sarbatorile de iarna si din punct de vedere spiritual. Sa primim Lumina in suflet si sa o transmitem mai departe pe orice directie spatio-temporala.

Sarbatori fericite !

Niciun comentariu: