Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 8 noiembrie 2012

Schimbarea - comentarii de pe grupul de discutii






   SCHIMBARILE  SE  PRODUC  ACUM

"Cum imi dau seama ca este necesar sa fac o schimbare ?" - indiferent de directia pe care ar urma sa o fac.

 “Schimbarile se produc acum, si se produc in ritm alert, astfel ca daca vrem sa fim in pas cu "timpul" este important sa lamurim cat mai multe semne de intrebare, eventual chiar atunci cand apar, pentru ca o intrebare apare atunci cand putem gasi cel mai potrivit raspuns si in cel mai scurt timp posibil.

"Schimbarea este un proces macro si continuu. Daca in ceea ce priveste gestionarea schimbarii la nivel de individ, lucrurile par mai simple, atunci cand vorbim de schimbarea maselor, fie la nivel de companie, fie la nivel de grup, fie la nivel de comunitate, implicatiile devin mai complexe... Si atunci se naste intrebarea cum putem "da startul", "urni" masele pentru a produce schimbarea in interiorul organzatiilor, atat timp cat obiectivele sunt comune; deci schimbarea trebuie sa o facem fiecare dintre noi pentru a atinge scopul final?

“Schimbarea la nivel de masa se declanseaza in momentul in care numarul minim de indivizi sunt pregatiti pentru acea schimbare ... a fi pregatit insemnan cel putin sa nu respingi schimbarea, dar poate insemna si sa fi facut deja schimbarea la nivel individual; deci, in acesta varianta de raspuns, tot la schimbarea initiala a fiecaruia ajungem.

“Traversam o perioada in care se produc evenimente “surpriza” cel putin in planul relational si eventual financiar. Acestea au rolul de a determina iesirea din tiparele mentale, deci, au rolul de a contribui la procesul de schimbare a mentalitatii precum si de schimbare a manifestarii sentimetelor. Orice s-ar intampla in preajma noastra sau indiferent unde, inainte de a intra in panica sau de a judeca orice situatie, ar fi potrivit sa ne intrebam daca si cum am putea schimba ceva in modul propriu de perceptie a realitatii precum si in modul in care ne exprimam starea interioara.”

“Evenimentele – deci si schimbarile – nu se produc din “nimic”. Este necesar a se manifesta intentia (dirijarea energiei) si, este important sa facem gestul potrivit (folosirea energiei).

“O energie "negativa" poate fi mai puternica decat Lumina din tine? decat "samanta divina" ? orice provocare apare doar ca sa ne antreneze, nu ca sa ne blocheze; toti omuletii despre care tu crezi ca te-au incurcat vreodata, au fost instrumentele alese de sufletul tau care, te ajuta astfel sa cresti.”

“Exista un punct critic in procesul decizional, care tine de curajul de a lua decizia si de increderea in ceea ce simtim in legatura cu decizia de luat ... intotdeauna, dupa luarea deciziei potrivite apar variante de lucru la care nu ne gandeam inainte; tocmai pentru ca am avut curaj si incredere, ni se dezvaluie si alta cale, mai "usoara"; si tocmai pentru a manifesta curajul si increderea, aceasta cale nu ni se dezvaluie inainte de a lua decizia.
Dar, daca nu avem curaj si/sau incredere, chiar si varianta vizibila pe care o asteptam, nu mai ajunge in fata noastra; orice urma de indoiala mai pune un obstacol intre noi si materializarea pe care o asteptam. Si realizarea oricarei schimbari presupune luarea unei decizii si materializartea unui rezultat. Prin urmare este important ca pe langa faptul ca ne dorim schimbarea, sa avem curajul sa luam decizia potrivita si, sa avem incredere ca luam decizia potrivita.

“Oportunitatile apar de multe ori , dar trebuie sa fim pregatiti sa le vedem. Curajul de a fi sinceri cu noi insine, de a ne dori transformarea cu orice pret, de a ne recunoaste slabiciunile si de a porni apoi pe noul drum...sunt esentiale chiar in acest moment. Ce am observat , vizavi de transformare, de schimbare...poate sa se produca intr-un mod dureros, daca nu suntem deschisi catre noi insine si mai ales catre ceilalti. Cum stim care este decizia potrivita? SIMTIM... Evenimentele capata o anumita cursivitate, energia curge in mod amonios ," se leaga lucrurile". Ce am constatat in ultima vreme : majoritatea oamenilor cu care relationez imi spun "Doresc o schimbare!", nu orice schimbare, materiala sau profesionala ci la nivel spiritual, sufletesc. Este ceva acum care ni se deschide in fata! Trebuie sa lasam centrul inimii sa accepte toate acestea!

“ … pentru ca centrul inimiii sa-si faca treaba este important sa fim in "pauza mentala" ... astfel ajungem din nou la modul de a gandi, ... in foarte mare liniste, daca se poate.”

“In procesul schimbarii, momentul critic este momentul alegerii, al deciziei; detasarea si fermitatea cu care facem alegerea imprima directia si ritmul de realizare; dupa ce am ales, ideal ar fi sa nu facem scenarii si sa nu fim nerabdatori, ca sa nu bruiem fluxul energetic ... cu cat ne chinuim mai mult in realizarea scopului, cu atat il indepartam; oricat de greu ar fi, este important sa pastram starea intrerioara detasata; chiar daca ne mai ia valul, ideea e sa recunoastem repede si sa ne regrupam, cu incredere in finalul cel mai bun, chiar daca inca nu se vede cum va fi acesta.

“Ce se intampla cu sufletul si viata unei persoane care a simtit real, a luat decizia dar... nu mai face nimic, in sensul unei inghetari si al acceptarii situatiei de dinainte de momentul in care a simtit nevoia sa schimbe, "consolandu-se" artificial cu proverbul "e mai buna vrabia din mana decat cioara de pe gard"? Schimbarea aia se produce oricum, doar ca daca nu faci nimic, e mai dureroasa? Sau proiectul cade, si ramai acolo "blocat" in mod inselator "deliberat"? voi cum vedeti ceea ce se numeste in dreptul penal desistare? renuntarea de a pune in executare intentia (in domeniul infractional desistarea are cel mai frecvent la baza frica de pedeapsa/sanctiune sociala sau divina)

“Nimic nu stagneaza. Oricum ai luat decizia de a schimba ceva. Ca nu se schimba ce ti-ai propus....este altceva, dar in tine are loc o transformare oricum. Si daca 'nu lasi din mana vrabia de pe gard" tot o decizie este. Cred ca cel mai important este ca acea decizie sa iti dea starea de liniste, de impacare cu tine. De fapt marea problema vine din prejudecata ''oare ce zice lumea ca m-am razgandit?'' In momentul in care constientizezi ca a te opri si a privi daca e bine sa schimbi sau nu directia... depinde doar de tine si doar tu esti in masura sa judeci corect situatia, nimeni altcineva nu iti poate da mai multa fericire decat iti poti lua tu singura. Termenii "inghetare", 'sistare" etc sunt ...cuvinte care nu fac decat sa te dezorienteze. Succes!

“Exact ceva asemanator traiesc si eu..am ales sa nu las inca vrabia din mana. Desi,dorinta de schimbare exista,am mai amanat-o ..pt ca asa imi spune sufletul deocamdata.Si am decis sa imi ascult sufletul.Nu intotdeauna putem face schimbarea exact cand ne dorim.”

“Eu revin la "cheia" de verificare : starea interioara ... variantele de realizare a unei schimbari sunt muuuuulte si fiecaruia i se potriveste una ca fiind cea mai "buna", adica optima; poate fi doar un moment de decizie sau, poate fi o faza de materializare, sau poate fi o faza de asteptare, de testare a rabdarii ... si multe alte variante ... 
Dar, daca eu ma simt bine cu mine insumi in situatia respectiva, atunci sunt acolo unde trebuie; sinceritatea si obiectivitatea sunt esentiale si, orice detaliu care atinge starea de "bine" arata ceva ce nu sta bine si trebuie ajustat; cioara de pe gard poate sa nu fie chiar "cioara" sau, poate sa fie exact ce am nevoie; daca "intrerup" procesul schimbarii, in conditiile in care programul meu de viata imi cere schimbarea respectiva, atunci voi relua experienta de la capat, in conditii mai dificile, la un moment ulterior considerat potrivit; si putem observa asta fiecare in viata lui, cu sinceritate dupa cum spuneam.”

“Este important sa ne amintim ca starea de bine si bucuria se nasc din armonia si din armonizarea structurilor energetice care compun fiinta ce suntem; experientele de viata se construiesc in sensul gasirii si experimentarii acestei armonii; deci daca ceva perturba confortul interior (a nu se intelege "lene" sau lipsa problemelor") atunci acel ceva imi arata ce am de facut, unde ar fi potrivit sa actionez si in ce directie; eu cred ca schimbarea se produce (efectiv, in planul fizic) la momentul potrivit, atunci cand suntem pregatiti sa gestionam procesul si sa primim darul (efectul). Dar ajungem acolo depasind niste faze, momentul deciziei fiind una dintre aceste faze. Si fiecare trece printr-un sir de etape caracteristice propriului program de viata.

am atacat subiectul vazand in jurul meu oameni care confunda momentul "observarii" directiei cu razgandirea din frica... si-si ignora sufletul... si eu am stat in observare un timp considerabil inainte sa decid... eu sunt un om care nu ia o decizie pana cand nu e convins ca e cea potrivita, cum ne spune Monica Andreea, dar din momentul in care am dorit, am intentionat si-am hotarat, fac totul fara razgandire, pentru ca am convingerea ca decizia mea are cea mai solida baza: sufletul meu. si nu vorbesc de deciziile marunte, pe care le luam cu totii zi de zi, ci la cele importante. da, are loc o transformare si chiar daca nu atingi ce ti-ai propus concret, schimbarea e interioara, dar acum pot sa afirm fara echivoc ca asta se intampla doar daca nu ti-e FRICA! frica este, pentru mine, cea mai traumatizanta emotie care submineaza orice proces de evolutie.

“Eu revin la cheia de control ... pot sa ma razgandesc daca simt sa fac asta, pentru ca de la momentul unei decizii pana la materializarea intentiei, de fapt traiesc, sunt in cursul derularii procesului pe care il numim viata noastra; prin urmare experienta pe care o acumulez intre timp ma poate reorienta; vorbim aici de detalii, de prioritati si/sau de organizare, strategie, si poate chiar de lucruri pe care le consideram la un moment dat "fundamentale" si care, se pot reaseza pe lista importantei sau a prioritatilor noastre; ideea e sa recunosc eu fata de mine ceea ce este de recunoscut, ca sa pot face ceea ce am de facut.

“Eu cred ca cel mai sanatos este sa accept ca orice este posibil, oricand ... sa am "directia" mea clara, sa ascult indrumarea, dar sa accept si eroarea atunci cand s-a produs, sau sa accept de fapt ca se poate produce o eroare, fara sa stau cu grija aceasta in minte; si eroarea este tot experienta mea si daca o descopar, daca o accept ca varianta posibila, pot sa o corectez. Rezultatul vine la momentul potrivit, dar momentul se potriveste si in functie de convingerea mea.”

“Fiecare om are o poveste a lui.Un drum al lui in viata.La unii e mai usor, la altii mai greu.

“Daca facem comparatii intre noi, da, asa e, dar, fiecare primeste greul caruia-i poate face fata :)precum si bucuria de care se poate bucura, dar de ce sa facem comparatii intre noi ?

“De ce? pentru ca asa am invatat cand eram mici : "uite, Alinuta a luat nota mai mare ca tine", tipare, tipare ... :(de care nu toti intelegem sa ne desprindem …”

Pai, din acest motiv vorbim noi intre noi, ca sa intelegem si ca sa ne reactivam curajul de a ne desprinde; ce fac "toti" e alta treaba; important este ce facem fiecare; timpul curge foarte repede, daca intelegi "ceva" e foarte bine si daca mai ajuti din mers si pe altii e si mai bine, dar, raspunderea ta este pentru tine si, cand o dezvolti atat cat este minim necesar, reusesti sa realizezi mai apoi si impactul pozitiv asupra altora; e mai sanatos sa nu convingi pe nimeni de nimic ci, sa transmiti informatia si sa o lasi sa lucreze liber, astfel oamenii isi dezvolta singuri propria convingere si se raporteaza cu folos la ea.

Intre timp raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: