Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 24 mai 2013

Luna Plina in semnul Sagetatorului si eclipsa de Luna prin penumbra – 25 mai 2013.

   De data aceasta avem Luna Plina in semnul Sagetatorului (gradul 4), sambata dimineata, 25 mai la ora 7:24 si, o eclipsa de Luna prin penumbra, care inchide sezonul de vara al eclipselor din acest an. Iesim din labirintul eclipselor dar nu scapam din stransoarea cuadraturii Uranus – Pluton, inca.
Dar aceasta ultima eclipsa ne propulseaza in baia energetica a trigoanelor pe semne de apa : Neptun(Pesti) – Saturn (Scorpion) in iunie, si mai apoi impreuna cu Jupiter (Rac) in iulie.
Astfel ca ne asteapta o perioada care, prin influentele astrale ale verii, ne stimuleaza sa redescoperim si sa dezvoltam un nou nivel de constientizare al existentei noastre.

Harta momentului de Luna Plina este foarte limpede si aerisita – cu putine aspecte planetare precum si cu planete care nu formeaza astfel de aspecte, cum este Marte, conjunctia Venus – Mercur, alaturi de Jupiter, care nu formeaza alte aspecte planetare, precum si Nodul Nord.
Luna Plina lumineaza casa a sasea iar fata in fata cu ea, in casa a douasprezecea se aseaza cinci planete – toate planetele personale – Mercur, Venus, Marte, precum si Soarele si Jupiter, plus Lilith.
Planeta Neptun  (in Pesti) - care se afla in zona din care va incepe miscarea aparent retrograda in data 8 iunie – mediaza conflictul (opozitia) Soare – Luna si, in acelasi timp construieste o piramida pe semne de apa cu Saturn si Ascendentul momentului de Luna Plina (care este in conjunctie cu Lilith).

Am insiruit aici toate aceste elemente astrologice (lucru pe care nu-l fac de obicei, pentru curgerea mai clara a informatiei catre cei care nu studiaza astrologia) pentru a observa natura mult mai subtila a mesajelor momentului, precum si pentru a percepe rolul complex al planetei Neptun, care, aduce si testul dar si sustinerea de a valorifica rezultatul obtinut prin depasirea probei.

Suntem inspirati si in acelasi timp, putem exercita un control al acestei inspiratii si, o putem folosi in mod practic.
De fapt, incepem sa devenim constienti, la nivel colectiv, de existenta si derularea procesului intuitiv.
Observam din ce in ce mai mult si din ce in ce mai multi dintre noi, mecanismul functionarii acestui proces precum si aplicabilitatea sa practica.
“Proba” aduce riscul de a considera totul ca fiind doar imaginatie - pentru cei ultra rationali - sau de a ne lasa bulversati de procesul in sine - pentru cei care absolutizeaza informatia fara a o trece prin filtrul propriului suflet.

La nivel colectiv, este posibil sa se produca deja si sa devina din ce in ce mai vizibila, o schimbare a modului de viata. Ne reorganizam efortul (munca), pe care invatam sa-l raportam la un sistem nou de valori.
Acest moment vine ca o continuare fireasca a celorlalte faze de Luna Plina si Luna Noua anterioare, cu eclipsele aferente, care ne-au ajutat
-          mai intai sa ne schimbam perceptia asupra resurselor proprii precum si asupra modului de utilizare a acestora,
-          apoi sa ne pretuim efortul si sa ne bucuram de rezultate.
Acum, exersam detasarea (maxima posibil de atins, pe fiecare nivel de evolutie) necesara pentru a folosi optim ceea ce am primit ca intelesuri si oportunitati.

Orice experienta a detasarii ne poarta catre izolarea din care suntem provocati sa iesim prin efort propriu.
Acest efort insa, genereaza si o reformulare a “credintelor” personale.
Traind experienta detasarii, practic ne regandim traseul evolutiei.

Luna Plina in semnul Sagetatorului ne redeschide subiectul evolutiei spirituale.
Situatiile cu care ne confruntam ne ajuta de fapt sa depasim limitarile palpabile, prin focalizarea pe simbolismul experientelor de viata. Cele cinci planete din casa a douasprezecea a hartii Lunii Pline ne sustin prin influenta lor energetica in efortul interior de constientizare a acestui simbolism precum si, in efortul de folosi intelesurile dobandite prin eliberarea din constrangerea prejudecatilor. Este important sa iesim din starea in care judecam (indiferent ce sau pe cine) pentru ca aceasta stare ne limiteaza viziunea asupra experientei.

Tensiunea momentului este amplificata de influenta planetei Marte din semnul Taurului, fara sa formeze aspecte cu alte planete. Impulsul de “a face ceva” poate fi foarte puternic si este important sa stapanim acest impuls (energie) si sa-l orientam cu rabdare si mai ales cu o atitudine constructiva, evitand astfel o “eruptie energetica” si/sau un “cutremur interior”.

Luna Plina construieste un trigon cu Uranus, angrenat la randul sau in cuadratura cu Pluton. Declansam sau acceleram un proces de materializare a schimbarilor, fiecare dupa cum alege sa faca sau nu schimbari in propria viata.
Este posibil sa intram intr-un proces accelerat de maturizare colectiva, prin care sa trezim puterea interioara de creatie si sa ne reamintim (invatam) cum sa o folosim pentru a renaste, pentru a ne reconstrui in forma actualizata, adaptata vremurilor noi.
Acest proces poate sa fie, in contextul social existent, foarte subtil, aparent ilogic.
Astfel ca, este important sa facem fata imprevizibilului. Si ne-am pregatit pentru asta, cel putin in ultimul an. Ne-ar fi mai usor daca am reconsidera imposibilul ca fiind posibil si inevitabilul ca nefiind necesar.

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.


Un mod de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Sagetatorului

Energia Lunii Pline in semnul Sagetatorului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de sinteza precum si viziunea asupra propriului program de viata.
Este important sa intelegem ca exista un scop personal, profund, al vietii noastre si ca toate experientele de viata ne ajuta sa evoluam spiritual in vederea atingerii acestui scop.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de dezamagire, ca urmare a derularii unor experiente intr-un mod diferit decat ne-am dorit noi. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a scopului ales, avand intelegerea ca atingerea acestuia genereaza experienta necesara propriei evolutii spirituale.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor legaturilor energetice pe orice directie spatio-temporala.

Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: