Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 21 septembrie 2015

Ce facem astazi ? Echinoctiul de toamna 2015.




Miercuri este echinoctiul de toamna, faza de echilibru energetic intre influentele Soarelui si a Lunii, precum si de absorbtie de potential energetic, intr-un moment in care dpdv astrologic ne intalnim cu teste de maturizare, cu oportunitatea de a vedea si de a alege calea potrivita.
Este si ziua trigonului Soare – Luna, pe faza de crestere a Lunii. Ar putea fi un moment foarte creativ. Daca nu am demarat inca un plan sau un proiect nou, in cadrul ciclului lunar curent, acum este un moment foarte potrivit pentru a face un prim pas concret sau, pentru a initia o alta etapa in cursul unui program aflat deja in derulare.

Experientele noastre se deruleaza pe fondul unor aspecte, care solicita transformari interioare fundamentale :

Opozitia Jupiter (Fecioara)-Neptun (retrograd, Pesti), mediata de planeta Saturn prin cuadraturi si de planeta Pluton prin sextil la planeta Neptun si trigon la planeta Jupiter.
Trigonul Jupiter (Fecioara) – Pluton (Capricorn, care schimba mersul retrograd/direct, pe 25 septembrie).
Opozitia Mercur (Balanta) –Uranus (retrograd, Berbec), mediata de planeta Pluton prin cuadraturi.

Cu opozitia Jupiter –Neptun vom lucra si anul viitor in aprilie-mai, cand in ultima parte a miscarii sale aparent retrograde, planeta Jupiter va reface acest aspect , cu Neptun in mers direct. La momentul reintrarii lui Jupiter in miscare directa (mai), opozitia va fi in orb de 2,5 grade.

Cu trigonul Jupiter-Pluton vom lucra inca in doua faze anul viitor :
In martie 2016 cu Jupiter retrograd si Pluton direct.
In iunie 2016 cu Jupiter direct si Pluton retrograd.

Opozitia la grad perfect Mecur – Uranus va fi pe 25 octombrie anul acesta, dupa (practic simultan cu) trigonul Jupiter – Pluton de pe 12 octombrie. La intrarea planetei Mercur in mers aparent retrograd (17 septembrie), opozitia a fost in orb de 3,5 grade.
Si zilnic avem parte de nuante noi care coloreaza peisajul astral, in timp ce planeta Saturn a intrat in semnul Sagetatorului.

Exercitiul de baza ar fi sa schimbam abordarea situatiilor cu care ne intalnim, daca ni se pare ca nu mergem inainte. Sa privim altfel si sa gandim altfel. Vorbim despre asta de prin 2011 :)  acum chiar facem asta.
Sigur ca daca ma intreb cum sa gandesc altfel, fiind convins ca nu am cum gandi altfel, nici n-o sa descopar alta cale de abordare.
Este important „sa stiu” ca se poate gandi altfel.
„Problma” este sa ma prind eu cum. Sa descopar.
Si asta facem, intre timp.

Putem lucra si de la exterior catre interior prin a vorbi altfel.
Daca suntem atenti la cuvinte, devenim atenti si la ganduri.
Vorbind altfel ajungem sa gandim altfel, daca nu ne iese invers :)

In timp ce facem acest exercitiu, pana la Luna Plina, este posibil sa intalnim situatii prin care facem, astfel, alegerile potrivite si, evitam compromisul. Reconsideram spatiul propriu si restabilim prioritati.
Alegerile potrivite presupun si implicare.
Suntem curajosi acum si ne miscam odata cu potrivrea lucrurilor.
Ar fi potrivit sa folosim  timpul acesta cu atentie dar si cu bucurie, chiar daca unii dintre noi nu prea vad motivele pentru care sa se bucure.
Este posibil ca unii dintre noi sa traverseze ceea ce ne-am obisnuit sa numim  „situatii limita”, cand, a te mobiliza ca sa te bucuri poate parea foarte greu, a face liniste si pace inauntru pare foarte greu.
Ar putea fi de folos sa nu cautati nimic, nici in urma nici inainte.
Aveti incredere in binele catre care va miscati.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta nu este un slogan ci un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- poate fi (si este) folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la Luna Plina care se va forma luni 29 septembrie, in semnul Berbecului pe gradul 4. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site-ul Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea. (grup on-line de crestere personala)



Am lansat actiunea “Pagini Deschise” .
Accesul pe platforma Grupului Astro Mercur va fi gratuit, pana la Luna Noua de pe 13 octombrie 2015.
Acest lucru presupune :
Acces la materialele grupului, de la infiintarea sa – decembrie 2013.
Acces la materialele perioadei ce urmeaza.
Acces si participare in Forumul de pe site – discutii intre membrii grupului, intrebari si raspunsuri cu privire la perioada respectiva (subiecte saptamanale, aferente buletinelor respective).
Acces si participare in Grupul Astro Mercur in reteaua facebook.
Inscrierea se face prin mesaj la grup@astromercur.ro 

Niciun comentariu: