Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 3 octombrie 2013

FREDDIE MERCURY- ”The Show Must Go On”






Tema prezentata in cadrul
Echinoctiul de toamna 2013, Iaşi.

                Freddie Mercury, pe numele adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut la 5 septembrie 1946, în insula exotică Zanzibar.  Părinții lui, Bomi și Jer Bulsara erau de origine iraniană, de religie Zoroastrieni din India. În 1964 familia Bulsara emigrează în Anglia din cauza instabilității politice din Zanzibar. Freddie a avut și o soră mai mică, Kashmira.
                Freddie cântă în corul școlii şi joacă în piesele de teatru pe scena școlii. Se îndrăgostește de pian, devine un foarte bun pianist şi formează o trupă de rock a școlii care cântă la festivitățile anuale.
                A fost cântăreț britanic de muzică rock și compozitor, cel mai bine cunoscut ca solist al trupei Queen de rock, una dintre cele mai cunoscute si iubite trupe din istoria muzicii. Formația Queen, s-a format în anul 1970 din ceea ce rămăsese din formatia Smile, adica Freddie Mercury, Brian May şi Roger Taylor.
                Freddie Mercury este unul din cei mai expresivi, talentați, originali și creativi artiști și de multe ori anunțat ca unul dintre cei mai buni cantăreți de rock din toate timpurile. El a compus multe melodii care au devenit hituri internationale, inclusiv "Killer Queen", "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are The Champions".

                 Din punct de vedere numerologic, lui Freddie îi corespunde numărul de destin 7.  Număr spiritual reprezentând uniunea omului cu Divinitatea, este marele număr Biblic. Are spirit de observație deosebit, dă dovadă de curiozitate, cumpătare, independență, profunzime în gândire.  Este meticulos și perfecționist  în tot ceea ce face și în felul cum îi trateaza pe ceilalți având tendința de a trece repede de la o stare la alta. Număr guvernat de Neptun, guvernatorul zodiei pești - zodia muzicii.
                În harta natală a lui Freddie Mercury predomină planetele ȋn semne de aer ceea ce pare că îi aduce multă energie vitală. Joacă un rol important de actualizare a creației la cel mai înalt nivel social deoarece viața lui poate influența, în cele din urmă, viețile a milioane de oameni. Semnele de aer conduc la descoperirea modului cel mai compatibil de exprimare prin artă, prin cuvinte și gândire abstractă.
                Predomină semnele masculine, ceea ce aduce temei natale un plus de ambiţie, dorință de comunicare, expansiune și inițiativă.
                Soarele în Fecioară, ascendentul în Leu și Luna în Săgetător, casa V a creativității nu puteau sa dea decât un om născut pentru a fi lider, un adevărat rege al muzicii, al artei, al show-ului. Ascendentul în Leu îi dă dorința de a desfășura o carieră solo, el declarând adeseori această dorință către membrii grupului Queen.
             Uranus în casa X aduce o carieră aparte, plină de neprevăzut cu multe schimbări semnificative în viața artistică. Inițiază el însuși noi domenii de activitate, aduce ceva nou în formații, original, stabilind norme proprii. Este o persoană foarte independentă, inconstantă, excentrică. Uranus în Gemeni îi dă capacitate mentală prin originalitate, inventivitate. Este atras de călătorii și de prietenii din rîndul oamenilor de litere, este un vizionar în tot ce face. Comunică cu ușurință, are inițiativă (Luna în Săgetător), este amuzant, vine cu idei originale.
                Predispoziția către homosexualitate reiese din careul în T pe semne mobile: Uranus (în Gemeni) careu Soare (în Fecioară) careu Lilith (în Săgetător). Lilith este esențială, prin poziția ei în horoscop, în predispoziția către anomalii sexuale. Astfel că Soarele, guvernatorul ascendentului în Leu este puternic afectat, distorsionând astfel personalitatea lui Freddie. Lilith se află în casa IV – familia evidențează   relația tensionată cu tatal (Lilith casa IV, careu Soare). Intensificarea factorilor masculini în horoscop apar în cazul homosexualității masculine.
                Marte aflat în Balanță conferă gusturi rafinate, o minte intuitivă, este un indiciu pentru un număr mare de prieteni. Marte aflat în acest semn, favorizează dragostea arzătoare, impulsivă, pasională. Marte în trigon cu Uranus, îl ajută pe Freddie să câștige simpatia publicului datorită talentului său. Este original, expresiv, dinamic, ambițios, dotat cu inteligență și talent.
                Casele vocaționale
Casa II – a resurselor materiale, a banilor obținuți din muncă proprie, a aptitudinilor si talentelor, în semnul Fecioarei guvernată de Mercur, în casa I, pune în prim plan pasiunea lui Freddie pentru filosofie, puterea rapidă de înțelegere, dorința de a acumula informații, convingere și expresivitate, imaginație bogată; guvernatorul casei V – Jupiter se află în casa II ceea ce îi aduce cȃștig de pe urma creativității, a divertismentului, show-ului.
Casa VI- a muncii și a sănătății în Capricorn, Saturn în casa 12 a sacrificiilor, a sacrificiilor forțate. Ceea ce spune că drumul spre succes a fost realizat prin multă muncă, organizare, sacrificiu, fiind obligat să desfășoare mai multe  slujbe pentru a reuși să adune bani  pentru a-și împlini visul. Trăiește dureri ținute în  secret, temeri, dezamăgiri.
Casa X în Taur care se referă la popularitatea pe care o obține prin  muzică, tot ce ține de voce, de artă (Taur guvernează corzile vocale, Venus se află în Balanță a doua zodie de domiciliu). Jupiter și Venus, Micul și Marele benefic aflate in conjuncție în Balanță îi aduc banii prin preocupările culturale, muzică și poezie, comunicare (Venus in casa III). Banii sunt ușor de obținut datorită circumstanțelor favorabile prin preocupările artistice, muzicale, activități sociale. Mulți bani sunt cheltuiți cu prietenii și interese sociale.
                Semnul Balanță este puternic accentuat prin Stelium: Neptun, Marte, Chiron, Jupiter, Venus. Venus guvernatoarea casei X (în Taur), casa marilor idealuri și a împlinirii vocației care se află în semnul Balanței, o zodie a artei, echilibrului,  frumosului. Conjuncția dintre Venus și Jupiter în semnul Balanței îi dă strălucire lui Freddie, este un personaj plin de farmec și eleganță. Este un aspect ce predispune la popularitate în lumea muzicii dar și a dansului.
                  La 7 octombrie 1979, Freddie urca pe scena alaturi de Royal Ballet. Nu mai facuse asta până atunci însă și-a dorit dintotdeauna să încerce baletul. Pasiunea lui pentru muzică reiese și din faptul că planeta guvernatoare a zodiei Pești (zodia muzicii), Neptun se află în semnul Balanței, al artei, armoniei, talentului artistic.
                Luna aflată în Săgetător, casa a V a, a creativității și  iubirii îi aduce succesul la public prin divertisment, spectacol. Îndrăgește libertatea fără limite având nevoie, în mod special, de libertatea mentală. Este direct și sincer în atitudine, putând părea uneori lipsit de tact, predispozițiile lui afective sunt fluctuante. Opoziția dintre Luna în casa V și Uranus în casa X îi dă o stare permanentă de agitație, de neliniște, este impulsiv, nu își găsește locul.
                Mercur (în Fecioară) trigon Luna (în Săgetător) sextil Venus, Jupiter (în Balanță) este un aspect ce îi permite să concretizeze calitățile creatoare. Este amator de placeri, atras de artele frumoase (Mercur sextil Venus), este rafinat, afectuos, se bucură de compania și respectul sexului opus (Venus sextil Luna), iubește muzica și manifestările artistice, se bucură de succes prin artă, creație, este sociabil, glumeț. Are capacitatea de a învăța cu ușurință limbile străine (Luna trigon Mercur), gândirea este receptivă la nou, empatizează, este atras de literatură și călătorii.
                Destinul aflat în Gemeni, casa X spune despre Freddie că era destinat gândirii creatoare și să împărtășească celorlalți oameni din cunoașterea acumulată. Trebuia să învețe ce înseamnă a fi uman, să înțelegă natura umană. Toate experiențele de viață revelează pe deplin propria complexitate a existenței sale. Menirea lui spirituală este să dobândească metoda și bunul simț al măsurii în transmiterea cunoașterii. El trebuia să desfășoare activități precum a vinde, a scrie, a-i instrui pe ceilalți, toate acestea aducându-i fericirea și succesul material. Activități pe care Freddie Mercury le-a și desfășurat prin cariera artistică începută încă de la vârsta de 10 ani. El joacă  în piese de teatru, creează scenete pentru prietenii săi și familie, formează trupa de rock a școlii, termină Colegiul de arte unde își ia diploma în estetică, urmează cursuri de grafică, lucrează pe șantier în vacanțe. Trece cu ușurință de la o activitate la alta, învață orice cu dezinvoltură, nu se dă la o parte din fața noului, este inventiv, fascinat de orice informație (Uranus în Gemeni).  Freddie are o gandire neobosită, activă, aflată mereu în căutarea unor evenimente, condiții de lucru sau împrejurări noi.
                Nodul Nord, în conjuncție cu Uranus în casa X a popularității, îi dă capacitatea de a profita de pe urma oportunităților creative.
                Nodul Sud este în conjuncție cu Lilith în Săgetător, casa V a creativității, a dragostei, a procreației. Freddie simte ceva profund, ascuns, nevoia de securitate, instincte puternice. Este vorba de  o datorie karmică ce ține de iubire și creativitate.
                Chiron se află în Balanță, casa II și este bine susținut de Uranus din casa X ceea ce i-a adus capacitatea de a promova abilitățile și talentele înnăscute, de a acumula bunuri, valori materiale. S-a bucurat de viață și de încredere în propria persoană, și-a urmat propriile decizii reușind să fie în același timp, în bună colaborare cu ceilalți.
                Partea Norocului în Taur îi aduce succesul în carieră care se datorează originalității, rebeliunii, libertății de care dă dovadă. Planurile și proiectele pe termen lung au o viziune avansată față de momentul în care se afla societatea. Punctul de Noroc în Taur este bine susținut de Mercur în Fecioara, casa I a personalității și de către Luna în casa V a creativității, ceea ce spune foarte clar de norocul venit prin rațiune, mental puternic, bine organizat, dar și prin sensibilitate, emoție, trăiri profunde puse în slujba creației.
                Cheia succesului este Uranus, în decanul Soarelui, în Gemeni, casa X a carierei, statului social, succes profesional aflat în trigon cu Jupiter - Marele benefic și Venus - Micul benefic aflate în conjucție  în Balanță, situate în casa II - a valorilor și resurselor personale (aptitudini, talente), banii. Este un aspect ce amplifică creativitatea, noblețea, dar și succesul. Energiile Jupiteriene amplifică optimismul și credința în valorile și talentul propriu.
                Careul în T pe semne mobile: Uranus, Nodu Nord careu Soare careu Lilith și Nodul Sud este vorba de o sensibilitate dusă la extrem, ce se poate manifesta prin iluzie, autoamăgire. Este un aspect ce vorbește de nevoia de sacrificiu, departe de familie, lipsindu-i practic  sprijinul acesteia. Relația tensionată cu tatăl lui (Lilith în casa IV careu Soare). Este foarte independent, liber de orice constrângere socială. Refuza moartea, la propriu și la figurat (”The Show Must Go On”). Folosește imagini și simboluri extraordinare (realizează sigla formației Queen). Lilith în Săgetător îi dă tendința de autodistrugere.
               
Evenimente importante în viața lui Freddie Mercury:

1. În vara anului 1969 Freddie Mercury este prezentat trupei Sour Milk Sea. După ce aceasta se destramă Freddie se alătură formatiei Smile, iar in 1970 formatia ȋşi schimba numele ȋn Queen, Deşi initial a fost puternic criticată, mai apoi ignorată, în special de criticii de specialitate şi mai ales în Statele Unite ale Americii, formaţia Queen a fost ulterior larg apreciată şi elogiată, recunoscându-i-se forţa creatoare, inovativitatea şi pionieratul într-o serie de subcurente rock aşa cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock, heavy metal şi rock progresiv.

                Începe un nou ciclu Jupiterian (Jupiter în tranzit peste Jupiter natal). Următorii 12 ani Freddie Mercury împreună cu trupa Queen, înregistrează un palmares artistic extraordinar, ridicând formația pe cele mai înalte culmi a muzicii rock.
                Soarele în tranzit prin casa IX - străinătatea, călătoriile lungi, înțelepciunea, face un trigon la Luna natală în casa V - a creativității. Stăpânul zodiei natale Fecioară - Mercur, cît și a casei X - popularitate, Venus face trigon către ascendentul natal. Începe o carieră artistică foarte bine susținută de astre.
                Trupa Queen încheie contracte cu compania EMI în 1973, în 1975 Queen pleacă în SUA pentru primul lor mare turneu; în 1975 pleacă în Japonia unde au un succes răsunător; în ianuarie 1976 Freddie primește premiul Ivor Novello pentru Bohemian Rhapsody; În 1977 cântă în Canada; în 1978 formația Queen formează propria companie de management; în 1979 pleacă în Europa, înregistrează în studiourile din Franța; în 1980 Queen lucrează la un nou disc; The game este primul album în care folosesc sintetizatoare electronice; noul disc este lansat în iunie 1980 și câștigă cinci discuri de platină doar în Canada. Piesa Another One Bites the Dust
devine cel mai de succes single din toate timpurile, cu vânzări record. Queen câștigă numeroase premii și primește mai multe nominalizări la premiile Grammy. În 1980, Queen înregistrează vânzări de peste 45 000 000 de discuri în toată lumea. În 1981 trupa Queen pleacă în turneu în America de Sud, deschizând astfel drumul  multor artiști ce urmează să cânte în această parte a lumii. La Sao Paolo, pe imensul stadion al echipei locale, cântă de două ori. În prima seară vin 131 000 de spectatori, iar Queen înregistrează un record mondial, scriind o pagină importantă în istoria rock-ului. Este concertul cu cea mai mare audiență din toate timpurile! În luna mai 1982, este lansat al doisprezecelea album, când formația Queen se află într-un turneu de mare anvergură, în Europa.

2. În 13 iulie 1985 trupa Queen susține concertul live pe stadionul Wembley, Londra. În ziua concertului Luna și Venus se află în casa X a popularității, a celebrității, aducând 72 000 de spectatori la concertul live susținut de formația Queen. Venus este stăpâna casei X  aflată în semnul Taurului.


3. Freddie Mercury moare în data de 24 noiembrie 1991, ora  19 , Londra  :
               

                 Guvernatorul casei VI a sănătății, aflată în Capricorn, guvernat de Saturn aflat în casa XII a bolilor cronice, a spitalizării, spune despre predispoziția lui Freddie de a muri în urma unei suferințe îndelungate. Tot în casa XII natală și semnul Leu, se află și Pluto, ceea ce spune despre activitățile publice că au un efect terapeutic, regăsindu-se pe sine lucrând pentru ceilalți. (Pluto sextil Marte).
                Atât semnul Fecioara, cât și Casa XII implică imunitatea. Pluto stăpânește bacteriile și virușii, fiind sursa multor boli și infecții cu transmitere sexuală. Contactarea cu virusul HIV este posibil sa se fi produs când Pluto  și-a început tranzitul  prin Scorpion și a împlinit careul cu Saturn natal din casa XII.
                Axa Gemeni - Săgetător răspunde de bolile respiratorii, plămânii. Casa X aflată în Gemeni este puternic afectată de Uranus în opoziție cu Luna, guvernatoarea casei XII natală aflată în Rac, rezultatul fiind că cele două case a bolilor sunt puternic afectate în harta natală.
                În momentul decesului Marte - micul malefic se află pe cuspida casei IV - casă a sfârșitului vieții aflată în  semnul Scorpion, semnul morții. Marte i-a dat puseele acute, acesta fiind declanșatorul crizei. Cele două axe, imunitară și respiratorie, sunt profund  afectate.  Soarele în tranzit, stăpân al ascendentului natal - Leu și ”stăpânul vieții” se află de asemeni pe casa IV, a sfârșitului vieții. Luna Neagră și Saturn (stăpân al casei VI natală) în tranzit se află în casa VI a bolilor, slăbindu-i rezistența organismului și cronicizând boala. Mercur natal aflat în Fecioară, guvernator și al semnului Gemeni - plămânii, este puternic afectat de Soare în tranzit aflat pe cuspida casei IV, decanul lui Mercur din zodia Scorpionului. Astfel că moartea survine clar, ca urmare a bronhopneumoniei declanșată de virusul HIV.
                Ieșirea din planul fizic are loc când Luna este în conjuncție cu Nodul sud în tranzit, casa XII a momentului de deces (ora 19, 24 noiembrie 1991), prin Rac în opoziție cu Neptun (guvernatorul casei VIII natală) și Uranus aflate în tranzit prin casa V natală. Este vorba de o moarte de natură karmică, planetele din casa V subliniind necesitatea lui Freddie de a se dedica creativității, până în ultima clipă a vieții sale.
                Freddie  Mercury îi lasă totă averea celei mai bune prietene Mary Austin care i-a promis că îl va sprijini până în ultimul moment al vieții, ceea ce s-a și întâmplat.
                Freddie a creat cu pasiune, a contribuit la universul concret  prin iubirea și dedicația față de artă.  Albumul Freddie Mercury apare în noiembrie 1992, primul single este In My Defence”, urmat în ianuarie 1993 de “The Great Pretender” și de “Living On My Own” odata cu venirea primaverii. Acest single este declarat Hitul Anului și Freddie primește postum o noua distincție Ivor Novello.
                Soarele în tranzit în Scorpion realiza un trigon cu Saturn natal din casa XII în Leu aducându-i succesul bine meritat, în ciuda suferinței sale fizice. Freddie avut capacitatea de a se concentra asupra muzicii până în ultimul moment al vieții.
                În luna februarie 1992 la ceremonia Brit Awards Freddie Mercury primește postum recunoașterea pentru contribuția adusă muzicii britanice, iar Roger Taylor și Brian May anunță planurile unui megaconcert pe stadionul Wembley, pentru a celebra viața lui Freddie și a-i ura un rămas bun așa cum se cuvine.        

Niciun comentariu: