Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 18 iunie 2014

Just Do It - Gânduri de schimbare - Ion HRISTESCU






Temă prezentată în cadrul :

Echinocțiul de primăvară 2014, Iaşi.


      
      “Lucrurile pe lumea asta au un sens” - așa este obișnuit creierul nostru să gândească. Chiar și evenimentelor lipsite de o logică aparentă, mintea noastră tinde să le acorde o semnificație și o încadrare. Este un proces liniar, firesc și de mare ajutor în supraviețuire. Pe scurt, lucrurile s-ar putea să nu aibă întotdeauna un sens și o logică anume, dar creierul nostru forțează dualismul cauză-efect.
            În astrologie, planetele care se ocupă de “sens”, “semnificație”, “ordine”, etc., pe scurt de gândirea liniară, sunt planetele vizibile, de la Soare la Saturn.  De haos, entropie, de lucrurile aparent absurde și lipsite de semnificație liniară se ocupă ultimii veniți pe cer și anume Uranus, Neptun, Pluton.
            De câțiva ani de zile, se manifestă acolo sus o cuadratură de toată frmusețea între Uranus și Pluton. O iradiere continuă, o invitație la salt și la non-liniaritate. Dar creierul nostru trebuie “convins” de aceasta, lui trebuie să-i dai dovezi palpabile, pentru a începe să lucreze. Și aici intervin planetele vizibile.
            Saturn stă în Scorpion de vreo 2 ani de zile; rolul lui acolo este - dincolo de toate interpretările mistice și paranormale care abundă ca urzicile la marginea pădurii - de a ne forța să răspundem la întrebarea “ce vrem, de fapt”. El ne-a ajutat, în ultimul timp, să scoatem la suprafață toate fricile și blocajele emoționale care ne făceau să credem că vrem altceva, că suntem altcineva. Saturn este o planetă a adevărului prin excelență, el fiind realizatorul emisiunii “Pe bune, despre tine”. Binecunoscutul tranzit retrograd al lui Mercur, de la finele anului trecut, prin Scorpion, pe care eu l-am denumit “vremea dadeceurilor”, a ajutat enorm în acest demers de descoperire a motivațiilor noastre.
            Vremea s-a schimbat, Mercur și-a făcut treaba și a plecat, Saturn rămâne bine-merci în Scorpion; iată însă că își face loc pe cer populara cruce cosmică, aproape manelizată de lumea astrologică prin abundența de previziuni catastrofale, categoria “dușmanii mei”. O cruce, adică 4 cuadraturi între Marte, Jupiter, Uranus și Pluton.
            O cruce cosmică nu este altceva decât o cuadratură amplificată de 4 ori. Iar o cuadratură reprezintă un câmp de forțe necesar la pornirea unui motor electric. Pseudo-științific vorbind, un motor nu va porni în veci pe un trigon...
            Revenind la argumentele de mai sus, cuadratura Uranus - Pluton este aceeași invitație iradiantă la non-liniaritate; deci cei care acționează în plan vizibil (răspunzând întrebării “unde mă apuc de treabă?”) sunt domnii Marte și Jupiter.
Tehnic: Marte a intrat în zodia Balanței, unde stă până în Iulie 2014, activând o cruce cosmică (de semn) foarte puternică cu Jupiter din Rac, Uranus din Berbec și Pluton din Capricorn.
Ce se întâmplă, energetic: uriașa forță nucleară a cuadraturii Uranus – Pluton este acum adusă în concret de cuadratura Jupiter – Marte: un aspect între două planete vizibile, rezultând o manifestare în planul fizic. Este ca și cum o reacție nucleară atinge temperatura necesară pentru a produce aburi la o presiune foarte mare. Ce facem cu acest abur? Păi, îl folosim.
Așa cum percep eu această configurație, este vremea temerarilor, a prometeilor, a celor care au așteptat și s-au pregătit pentru momentul când vor începe. Ce? Marile schimbări din viața lor. Să nu ne fie frică, nici rușine: ceea ce am dorit vreodată să schimbăm, se va petrece. Este momentul eliberării în concret a unor energii fantastice.
Știu, sună într-un fel… “Schimbări uriașe? Eu? Acum?”. Pentru cei care forțează această schimbare, toate cele ce se vor petrece vor aduce un aport energetic mare, neașteptat de mare. Pentru cei care așteaptă și încearcă să se protejeze, schimbarea va veni ca un tăvălug, în fața căruia nu poți rezista, oboseala ar fi imensă. În acest proces, Marte este declanșatorul, potențatorul: de acolo pleacă revoluția, scânteia schimbării.
De data aceasta, Saturn nu mai intervine (direct) în proces: nu mai este vorba de a elimina ceea ce este inutil, de a reduce totul la ceea ce este funcțional, ci de a acționa, direct, pe față. Afirmă-te, decide ceea ce vrei și acționează.
“Just Do It!”: acesta este imboldul crucii cardinale care există acum pe cer. Cei care ați așteptat acest moment (și știu că sunteți), carry on! Sunteți pe treaba voastră!

Niciun comentariu: