Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 18 aprilie 2011

Cine sunt nativii Berbec ?Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra. Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor. Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.

Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe nativii Berbec, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Berbecului : 21 martie –20 aprilie.

Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia. Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ indiferent de semnul caruia-i apartine  se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in orice prezentare astrologica generala.

Semnul Berbecului este reprezentat de coarnele berbecului, prin doua semiluni reunite in partea de jos intr-o linie verticala simbolizand gandirea detasata de orice emotivitate, manifestata prin actiunea curajoasa  ce mascheaza, totusi, o anume insecuritate profunda, interioara.


Pe astrograma, semnul Bebecului ne arata domeniul unde nativul isi manifesta initiativa, directia pe care acesta isi concentreaza efortul primului impuls.

In corelare cu corpul uman, semnul Bebecului  guverneaza  capul si maxilarul superior.

Algoritmul de baza al nativului Berbec  este “EU SUNT”. Este preocupat de tot ce este in legatura cu  noul, initiativa si pionieratul.

Nativul Berbec  este in general ambitios, un adevarat deschizator de drumuri, cu o anume inclinatie spre incapatanare si impulsivitate. Este atras de tot ce inseamna idei si activitati noi, dar acest interes se diminueaza pe masura ce “noutatea” dispare, devenind o activitate curenta.

Are un entuziasm permanent generat de o mare vitalitate, are o vointa puternica si este un mare iubitor de libertate si dreptate. Toate acestea-i dau un aer hotarat, sustinut de tenacitate si de o atitudine curajoasa care, uneori aduce a bravura. Se inflacareaza, alege riscul si cauta intotdeauna succesul.

Cum interactionam cu nativii Berbec?

Nativul Berbec este de obicei energic si curajos; poate fi credul si in acelasi timp si foarte susceptibil. Este o fire dinamica, in permanenta miscare si are o atitudine directa, comunica sincer si deschis, fara menajamente iar uneori cuvintele lui par a fi taioase, chiar daca nu asta era intentia lui.

Poate fi  foarte competitiv, dorindu-si de cele mai multe ori sa fie cel mai bun si daca se poate “primul”. Manifesta mereu tendinta de a conduce si de a-si demonstra superioritatea prin actiunile intreprinse. Astfel ajunge sa-si domine interlocutorul sau partenerii si poate deveni chiar autoritar.

Are o mare dorinta de a se exterioriza, de a interactiona cu ceilalti, este sociabil si de regula, acceptat de cei din jur. Dar este important sa nu-l lasam se ne domine si sa ne pastram calmul, pentru ca nevoia lui de ascensiune il va determina sa lupte cu oricine si in orice mod, iar forta vitala si puterea de regenerare il fac sa fie un adversar dificil.

Daca intram in contradictie cu un nativ Berbec este bine sa ne amintim ca are un puternic simt al contrazicerii iar orgoliul poate sa-i joace feste si sa-l antreneze pe cai gresite. Din acest motiv este mai potrivit sa nu ne lasam atrasi in ritmul alert al nativului Berbec daca nu suntem convinsi de justetea si de directia actiunii.

Ce au de transformat nativii Berbec?

Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. Nu exista zodii bune si zodii rele. Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala (astrograma proprie), scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.

Prin urmare un nativ Bebec  ar trebui sa vegheze asupra tendintei de a reactiona cu bruschete sau chiar impulsiv. Exista posibilitatea de a se lasa in voia superficialitatii si sa nu perceapa adevarata dimensiune a situatiilor, formuland concluzii eronate.

Exista un insemnat potential al planului mental, dar datorita incapatanarii si orgoliului, ar putea fi directionat gresit. Este important sa-si recunoasca greselile si sa-si redirectioneze ambitia si forta de actiune – eventual sa asculte si alte puncte de vedere. Construieste palnuri fara sa faca intotdeauna si intreg efortul de a le materializa.

De asemenea l-ar ajuta foarte mult sa cultive rabdarea si toleranta, si astfel, cu un dram de prudenta ar putea evita situatii oarecum neplacute, generate mai ales de tendinta sa de a contrazice dar si de propria reactie violenta la orice critica.

Este potrivit sa-si supravegheze impulsul de a se lupta oricand si pe orice directie si mai ales sa-si domoleasca si sa transforme placerea de a invinge, renuntand la a raspunde la provocari. De foarte mare folos i-ar fi nativului Berbec sa cultive tactul si diplomatia in relatiile cu ceilalti.

Problemele de sanatate : in regiunea capului, posibil migrene sau tulburari de vedere; de obicei este sanatos si plin de vitalitate, rezistent la oboseala, propria energie sustinandu-l intr-o continua activitate. Este important regimul alimentar pentru ca este mare consumator de calorii. Nervozitatea si agitatia poate afecta somnul.

Repere astrologice ale zodiei Berbec:
21 martie – 20 aprilie
Semn cardinal, masculin, nocturn,
Element : foc –cald si uscat.
Planeta guvernatoare : Marte.
Culoare : rosu.

Concluzii

Daca esti nativ Berbec , bucura-te si transforma ceea ce consideri tu ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.

Daca ai in preajma ta un nativ Berbec, de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de entuziasmul si energia lui, tolereaza-i impulsivitatea si superficialitatea , dar ajuta-l sa le transforme si sa le adapteze, intelege-i nevoia de actiune si lupta interioara, pentru ca in felul acesta el iti ofera forta si curajul sau si astfel puteti face o echipa de succes.

Niciun comentariu: