Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 1 decembrie 2015

Ce facem astazi ? 01-06.12.2015
 In ultima zi de noiembrie am  inceput un nou ciclu Soare - Saturn, pentru prima data in semnul Sagetatorului in ultimii 30 de ani. Ar putea fi un pas foarte important pentru noi, mai ales pe fondul cuadraturii Saturn-Neptun.

Putem avea acum prima „impresie” despre cum urmeaza sa crestem in noua etapa, pe termen lung. Ne-ar ajuta sa percepem sensul de crestere personala, prin acel domeniu de viata in care se realizeaza aceasta colaborare planetara (gradul 7 Sagetator) si prin conexiunile pe care le face acest punct cu alte zone din harta natala.

Folositi saptamana aceasta ca intr-un joc (de sah de exemplu) in care asteptam mutarea celuilalt pentru a muta si noi apoi, dupa ce reevaluam strategia in functie de derularea jocului. Chiar daca jocul urmeaza pasii pe care i-am anticipat noi, totusi facem un moment de pauza in care ne mai uitam o data la situatie (tabla de joc). Percepeti prezenta celuilalt (a celorlalti), nu jucati singuri, nu grabiti „mutarea”, nu faceti mai multi pasi, fara sa vedeti ce face celalalt (fara sa observati reorganizarea peisajului)..

Zilele acestea ne-ar putea aduce situatii in care sa exersam evitarea-dezamorsarea conflictului.
Avem astfel ocazia sa mai depasim niste bariere ale intelegerii, sa mai extindem logica si sa mai reorganizam adevarul acceptat.
Pana la urma orice stare de conflict se naste dintr-o anume perceptie si, se dezvolta in masura in care ne angajam in lupta – de idei, din care se naste orice alta forma de lupta.

Avem ocazia sa exersam negocierea :)  si pentru aceasta este importanta capacitatea noastra de a ne adapta la exercitiu prin acceptarea situatiei si, deci, prin acceptarea viziunii (limitelor) celorlalti.

A accepta o situatie nu inseamna sa renunt la adevarul meu, dar poate insemna sa ma manifest din starea de liniste pe care mi-o da acceptarea. Cand accept limitele celuilalt fara sa-l judec ating un anume echilibru si, in continuare actionez din acea stare de echilibru interior. In lipsa acceptarii, actionez din pozitia de lupta cu situatia, cu celalalt.
Acceptarea nu presupune sa nu spun ce am de spus si, sa nu fac ce am de facut.
Multi dintre noi inteleg acceptarea ca fiind resemnarea in fata unei limite cu care nu mai avem cum lucra.
Acceptarea presupune instalarea linistii si mobilizarea in adaptare.
Doar ma adaptez la situatie din starea de liniste pe care mi-o da acceptarea.

Dar acceptam mai greu sau mai usor, sau nu acceptam, in functie de scenariul care se dezvolta in mintea noastra. De fapt, nici nu conteaza ce este in mintea celorlalti participanti la experienta. Starea noastra si capacitatea de a trece peste nepotrivirea lucrurlor din acel moment, cu intelegere si cu impacare de sine, depinde doar de cum percepem noi situatia – si aici intervine capacitatea de a reduce dimensiunea scenariului.

Avem zilele acestea ocazia sa mai iesim din ingradirea unor tipare de gandire.
Actualizam scenariile :)
Ne-ar fi de folos sa incercam sa percepem constient si diferit cele doua planuri : mentalul colectiv si mentalul personal. Sa exersam citirea printre ganduri :)  cu intrebari simple la care sa primim raspunsuri simple, pe care sa le folosim chiar acum.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la Luna Noua care se va forma pe 11 decembrie, in semnul Sagetatorului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea proprie. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: