Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 25 octombrie 2011

Scorpionul


Constelatia Scorpionului
Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic” si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational. Duminica 23 octombrie 2011 – Soarele a parasit  Semnul Balantei si a intrat in semnul Scorpionului, al optulea semn al zodiacului, pe care-l va parcurge pana pe 22 noiembrie.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.
Constelatia Scorpionului este una dintre cele mai vechi constelatii observate, are 15 stele principale în asterismul său prefigurand forma unui scorpion. Cea mai strălucitoare stea a sa este Antares si face parte din Asociația de Stele Scorpionul Superior, aflata la o distanță de 500 de ani lumină de Pamant.
Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.
Nu prezentam aici chestiuni ce tin de tehnica astrologica ci incercam sa traducem informatia astrologica astfel incat sa intelegem ce anume ne aduc influentele astrale ca urmare a acestui eveniment cosmic si cum putem noi, oamenii care traim pe planeta Pamant, sa preluam aceste energii, cu maximum de profit manifestat in viata de zi cu zi.
Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv.
Intrarea Soarelui in semnul Scorpionului simbolizeaza apogeul toamnei. In natura plantele intra intr-un proces de autodistrugere in vederea regenerarii in primavara, supravietuirea realizandu-se prin samanta. In mod similar, pentru natura umana acest moment reprezinta intrarea intr-o perioada de reflexie profunda cu scopul autotransformarii si autoregenerarii.

In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Scorpionului, natura umana isi redescopera puterea interioara de regenerare fizica si psihica. Este posibil sa existe o predispozitie catre o mai mare indrazneala, dar cu asumarea riscurilor cu o prudenta bine motivata si calculata.
De asemenea, se poate accentua dorinta de a invinge si apare si puterea de a reusi, dar tendinta va fi de acceptare a oricarui pret, ceea ce nu este sanatos intotdeauna.
Energia si atentia noastra se orienteaza catre descifrarea profunzimilor sufletului omenesc, fie ca este vorba de noi insine fie de cei cu care interactionam. Este posibil sa observam procese de transformare majora, fundamentala, la toate nivelele, acestea derulandu-se in functie de motivatia existenta, dar de regula in sensul regenerarii unei situatii sau a unei structuri.
Este perioada din an in care, mai mult sau mai putin constient,  simtim nevoia de patrunde si de a descifra misterul, din noi sau din jurul nostru, de a ne intelege si de a ne urma instinctul.
Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o mai mare vitalitate, vor observa accentuarea imboldului de a investiga, reactivarea interesului pentru putere si pentru atingerea scopurilor.
Exista posibilitatea sa devenim mai enigmatici si mai rezervati in tot ceea ce facem, dar si mai critici, mai economicosi, eventual chiar sceptici si necomunicativi, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.
Ar fi potrivit sa fim atenti la manifestarea dinamismului care este posibil sa ne caracterizeze in aceasta perioada, pentru a nu deveni prea combativi si posesivi. Sa dirijam energia si curajul in scopuri constructive; chiar daca tendinta este de a demola orice si oricum, putem face asta modeland dorinta emotionala intensa si transformand-o intr-o forta interioara stabilizatoare.
Sa ne folosim intelept sensibilitatea interioara si intuitia accentuata acum, pentru a percepe adevaratul inteles al lucrurilor.
In perioada urmatoare, zona din harta natala a fiecaruia dintre noi, ocupata de segmentul Scorpionului, primeste o sustinere astrala prin tranzitul perechii Mercur - Venus, printr-un plus de creativitate, de energie mentala si sentimentala care ne ajuta sa socializam, sa stabilim contacte fructuoase. Dar toate acestea se pot materializa daca vom folosi cu calm si rabdare nevoia de libertate precum si vointa puternica pe care o vom simti si care, este posibil sa ne transmita imboldul de a genera discutii aprinse, schimbari de opinii si alegeri pripite.
Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Scorpionului pentru a-si dezvolta abilitatea de a lucra cu energiile fundamentale, creatoare si regeneratoare ale universului. Tot acum, prin situatiile pe care le vom traversa, invatam sa ne depasim limitele, prestabilite tot de noi insine si, sa renastem din propria cenusa.
Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale pe parcursul tranzitului Soarelui pe segmentul Scorpionului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta zodiei Scorpionului asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.
Spor si succes !

Niciun comentariu: