Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 3 ianuarie 2011

04.01.2011 – “Luna Noua” si eclipsa de Soare



Luna Noua
03.01.2011 – cum interactionam cu “Luna Noua” ? dar cu eclipsa de Soare?

Urmatoarea faza de Luna Noua se produce in ziua de 4 ianuarie in jurul orei 11.00.
Ce se intampla in spatiul cosmic la faza de Luna Noua? Luna se “intalneste” cu Soarele - astrologic vorbind se realizeaza aspectul de conjunctie al Soarelui cu Luna. Astfel, pentru observatorul de pe planeta Pamant luna devine “invizibila”, deoarece in aceasta pozitie relativa a corpurilor ceresti, nu putem vedea Luna in lumina Soarelui .  Ambele luminarii ne ofera acest aspect astral la 13 grd 38 min in zodia Capricornului si la foarte putin timp dupa ce am pasit in noul an. Putem considera de fapt ca primul pas in noul an este unul de … patru zile, avand in vedere ca noul inceput de an se “potriveste” cu noul inceput al ciclului lunar.  “Timpul”, in intelepciunea logicii divine colaboreaza cu astrele si ne ofera un ragaz pentru a ne face noile planuri in forma cea mai buna pentru noi. Metaforic vorbind, se poate spune ca am ridicat piciorul pentru a pasi, pe 31 decembrie 2010 si il vom pune pe pamant pe 4 ianuarie 2011.  Mai avem o zi la dispozitie sa inchidem bine usa din spatele nostru si sa o deschidem si mai bine pe cea din fata noastra.
Am trait “un timp” magic, de la momentul Solstitiului de iarna, prin sarbatoarea Craciunului si inca mai avem un ragaz pana pe 6 ianuarie. Am trait noptile magice ale cerurilor deschise si eu sper ca fiecare am primit mesajele de care avem nevoie. Daca in aceasta perioada ati avut vise, incercati sa le rememorati de mai multe ori, pana veti reusi sa le patrundeti intelesurile. Puteti sa le notati si sa reveniti asupra lor ulterior, cand va veti aminti.
Nimic din viata noastra nu este intamplator. Daca nu acceptati aceasta idee in principiu, faceti o exceptie macar pentru aceasta perioada si uitati-va cu atentie la tot ce vi s-a intamplat, la oamenii cu care v-ati intalnit, la discutiile pe care le-ati purtat, la cuvintele pe care le-ati auzit si v-au ramas in gand, ca un ecou, la ideile care v-au venit, la amintirile care au revenit – toate au un motiv pentru care s-au produs ACUM. Toate pot reprezenta semnale importante, dar isi indeplinesc menirea numai daca le acordati increderea voastra.
Influenta energetica a Lunii Noi se simte cu cateva ore inainte (14-18 ore) dar si dupa acest moment. Energia este minima astfel ca este mai potrivit sa nu actionam, dar sa ne pregatim actiunea, sa facem planul, strategia, sa stabilim ce vrem si sa ne deschidem mental si afectiv, catre toate posibilitatile prin care putem obtine ceea ce vrem. Este bine sa insistam mai putin pe CUM anume urmeaza sa obtinem ceea ce vrem. Sa lasam Universul sa lucreze pentru noi si sa ne aduca in cale toate instrumentele de care avem nevoie – situatiile, oamenii, obiectele, cu care sa interactionam pentru a ajunge acolo unde am stabilit ca vrem sa fim. De fapt, pentru a realiza aceasta trebuie sa devenim cel care poate gestiona armonios noul context pe care ni-l dorim.  Obtinem ceea ce vrem, atunci cand suntem pregatiti sa folosim acel ceva, indiferent ca este vorba de o situatie, o relatie, sau un obiect. Astfel ca, acum putem recunoaste transformarea interioara care s-a produs in noi, in aceasta perioada, sau sa o finalizam, daca inca mai “negociem” cu planul energetic. Pentru ca tot ce ne asteapta dincolo de acest inceput de an si de etapa de viata, este pentru omul nou care am devenit, fiecare dintre noi, traind aceste vremuri precum si experientele care ne-au insotit.

Eclipsa observata din spatiu.
La aceasta faza de Luna Noua, Pamantul, Luna si Soarele,  se pozitioneaza aproximativ pe aceeasi axa si se produce o eclipsa partiala de Soare, vizibila si din tara noastra.  Suprafata acoperita a Soarelui va  atinge un maxim de 85%. Aceasta eclipsa este  in legatura energetica cu eclipsa totala de Luna din decembrie 2010. Acum se declanseaza potentialul energetic care a fost setat la eclipsa totala de Luna si care a fost pregatit in toata aceasta perioada dintre eclipse, in care, in planul energetic (divin) s-a derulat un adevarat program de lucru energetic, spiritual.
Pentru fiecare dintre noi, punctul de pe harta natala aferent gradului la care se produce eclipsa reprezinta zona de interes personal, unde se da marele start si pentru care initiem acum o noua etapa in viata noastra. Cu mentiunea ca noul arata surprinzator, neasteptat, dar  intr-o lumina placuta; chiar daca acum se poate sa nu ne placa felul in care se aseaza lucrurile, chiar daca se poate sa nu ne simtim confortabil, vom constata la un moment dat ca asa a fost cel mai bine, pana la urma.
Incarcatura energetica a fazei de Luna Noua, este amplificata de efectul eclipsei partiale de Soare si se poate spune ca este cu adevarat “exploziva”. Aspectele astrale care se formeaza in acest moment aduc un plus de forta si de fermitate in mesajul Universului pentru pamanteni. Curentii cosmici interactioneaza cu structurile noastre energetice si determina o stare de conflict interior. Fiecare dintre noi va fi traversat de valuri de energie care ne vor rascoli si vor aduce la “suprafata” inimii ceva ce se vrea lamurit, formulat sau reformulat, ori recunoscut si/sau declarat. Este momentul in care alegem o cale (daca nu am facut-o deja in perioada dintre aceste eclipse) si ne hotaram si sa actionam, chiar daca nu vom intreprinde nimic acum. De fapt este bine sa asteptam macar o zi dupa momentul eclipsei, pentru a incepe orice proiect, pentru a depasi faza de energie minima si pentru a intra pe faza de “crestere a Lunii” si deci si a fluxului energetic.
Pe harta eclipsei, Marte si Pluto incadreaza conjunctia Soare-Luna si ne transmit puterea, hotararea si determinarea de a actiona, de a prelua acest potential energetic si de a-l dirija in sensul dorit. Forta este extraordinara, si exista pericolul sa o folosim gresit. De aceea la orice abatere de la “drumul optim” al fiecaruia, Saturn ne va restrictiona, printr-un “ceva” care ne opreste si ne arata (daca vrem sa vedem) ce nu se potriveste in context. Functionam cumva cu “frana de motor” si suntem lasati sa inaintam la viteza maxima doar daca ne-am plasat pe directia potrivita si numai cu bagajele necesare.
Planetele Venus si Neptun incadreaza si ele conjunctia Soare-Luna formand intre ele un aspect de cuadratura. Cumva, vom pune in balanta manifestarea principiului divin interior fata in fata cu sentimentele umane. Fiecare, in felul sau, mai usor sau mai greu, intr-un mod mai simplu  sau mai complicat, va intelege si pana la urma va si simti ca a iubi este o stare interioara ce se manifesta egal si simultan pe toate directiile. Si ca aceasta este cheia tuturor reusitelor care ne asteapta, indiferent de scopul final si indiferent de calea pe care il atingem. Acest inceput pe care il traim acum, porneste din aceasta intelegere si ne poarta pe fiecare spre ceea ce ne dorim, in conditiile care rezulta tocmai din felul in care manifestam acesta stare interioara.
Se poate ca mintea noastra sa se agite putin. Planul emotional este greu incercat, deci si gandul nostru va alerga, posibil, spre tinte neasteptate. Nu va lasati pacaliti, opriti-va, lasati cuvintele sa se aleaga, sa se organizeze, cantariti bine orice impuls de a vorbi, orice nevoie de a va cere drepturile sau dreptatea. A vorbi inseamna a actiona deci, asteptati, nu va grabiti, aveti tot timpul sa vorbiti dupa ce intelegeti bine cum stau lucrurile, dupa ce va stabiliti propriul program si mod de lucru. Important este sa ne clarificam interior si sa ne plasam pe directia noastra. Dupa ce vom face asta, orice altceva vom face se va armoniza cu contextul general.
Toate aceste influente astrale generate de faza de Luna Noua, de eclipsa si de aspectele planetare, sunt accentuate si de faptul ca Pamantul se afla pe 3 ianuarie - doar cu o zi inainte de eclipsa - la periheliu, la cea mai mica distanta, pe orbita sa in jurul Soarelui.

In plus, raman valabile recomandarile generale specifice acestei  faze a ciclului lunar, pe care le-am mai amintit si alta data :
Din punct de vedere energetic, acest moment este foarte potrivit pentru a gandi un nou inceput, pentru a face planuri noi, sau pentru a gandi noi strategii pentru proiectele la care lucram deja. Este un moment potrivit pentru a pregati mental si emotional, terenul pentru noile actiuni, pe care este bine sa le demaram incepand cu a doua sau chiar a treia zi dupa Luna Noua, cand deja faza de energie minima este depasita.

In urmatoarele doua saptamani pana la Luna Plina, este o perioada de crestere energetica – ceea ce incepem sa “construim” acum creste, mai bine si mai frumos. Este perioada in care, metaforic vorbind, orice seminte sadim, vom avea recolta bogata. In zilele cu luna in crestere plantam in gradina, sau schimbam pamantul florilor din vase; ne tundem daca vrem sa creasca parul mai repede; ne putem ingrasa mai usor, daca ne dorim asta; in functie si de celelalte aspecte astrale, este bine sa semnam contracte, sa facem investitii, sau publicitate, sa stabilim noi contacte,in functie si de celelalte aspecte astrale.

 * * *
Aminteste-ti ca suntem energie in miscare intr-un ocean energetic infinit; cel mai bine ar fi sa avem in vedere “regulile de circulatie si legile de transformare” a energiei pentru ca astfel putem interactiona constient cu vibratiile cosmice si putem realiza transformarile cu randamentul optim : cu minim de costuri - suferinta, si profit maxim - multumire, implinire.
Spor si succes !

Niciun comentariu: