Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat astrologiei.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 14 noiembrie 2011

Instrumente astrologice - Planeta Marte




Mars
Planeta Marte
Source: Hubblesite.org




Am aruncat deja o privire asupra sistemului nostru solar, asupra Soarelui precum si asupra primelor doua planete planete, in ordinea departarii fata de Soare, Mercur si Venus. Acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, planeta Marte, urmatoarea in ordinea departarii fata de Soare.

  
     

Punctul de vedere astronomic :

Este a patra planeta in ordinea departarii de steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar, si prezinta mai multe similitudini cu Pamantul, fiind de doua ori mai mica decat acesta.

Este numita “planeta rosie” datorita prafului de oxid de fier (rugina) care uneori, datorita furtunilor acopera toata planeta. La poli exista calote de gheata formate din apa (80% in sud si 15% in nord) si dioxid de carbon.

Axa de rotatie este inclinata fata de planul orbitei la fel ca in cazul Pamantului, astfel ca si pe Marte sunt tot patru anotimpuri, de lungimi diferite insa, datorita faptului ca orbita pe care se deplaseaza in jurul Soarelui este foarte alungita - distanta minima fata de Soare fiind cca 83% din distanta maxima. Acest lucru a creat probleme in urmarirea ei pe bolta cereasca, inainte de acceptarea teoriei heliocentrice.

Se estimeaza ca a existat apa pe Marte, datorita aspectului formelor de relief – vai sinuoase, canale, deserturi si canioane (exista un canion de lungimea Europei); de asemenea exista vulcani stinsi de dimensiuni mult mai mari decat cei de pe Pamant. Se pare ca pe Marte exista cel mai inalt munte din sistemul nostru solar Olympus Mons – 25 km, (care este tot un vulcan stins).

Pamantenii au “vizitat” prima data planeta Marte in anul 1965,  in cadrul programelor NASA prin intermediul  sondei spatiale Mariner IV. Ulterior au fost trimise 37 de sonde din care doar 18 au ajuns si au functionat la destinatie. Urmeaza lansarea misiunii Mars Science Laboratory pe data de 25 noiembrie, care va duce pe planeta Marte un laborator mobil numit Curiosity si care va derula un program de observare pe o durata de doi ani.

Alte repere caracteristice :

  • Diametru – 6.758 km.
  • Distanta minima fata de Pamant – 55-90 mil km, o data la 780 de zile.
  • Distanta medie pana la Soare – 227 mil km.
  • Densitatea medie – 3,9 g/cm3.
  • Temperatura la suprafata : de la -184°C pana la 77°C.
  • Gravitatia la suprafata : 0,9 (Pamant : 1).
  • Perioada de rotatie in jurul axei – 24,6 ore terestre (o zi pe planeta Marte).
  • Perioada de revolutie in jurul Soarelui – 687 zile terestre (un an pe planeta Marte).
  • Viteza de deplasare (miscarea de revolutie in jurul Soarelui) – cca 24km/s
  • Compozitie : o structura interioara alcatuita din roci si metal; nucleul insa, format din aliaj fier – nichel este mult mai mic si mai usor decat al Pamantului, motiv pentru care campul magnetic al planetei este foarte slab.
  • Atmosfera : dioxid de carbon, nitrogen, urme de oxigen si de argon.
  • Sateliti : (considerati ca fiind asteroizi captati de gravitatia planetei):
    • Phobos - 27 km lungime.
    •  Deimos - 16 km lungime.
    • A Global Mars Map
      Harta globala Marte
      Source: Hubblesite.org



            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Marte ne ajuta sa descifram modul in care nativul isi manifesta dorintele, cum se mobilizeaza pentru indeplinirea lor si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Este o planeta traditionala (cunoscuta si studiata din antichitate), rapida, personala - care prin aspectele construite in tranzit ne ofera detalii referitoare la evolutia vietii personale.

Marte reflecta aspiratiile nativului, prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in harta natala. De asemenea, arata resursele folosite pentru atingerea scopurilor, precum si modul de actiune.

Locul in care se afla Marte in tema natala, reprezinta zona in care se manifesta ambitia nativului si ne arata natura motivatiilor sale. Acest loc din astrograma ne indica tipul de energie disponibila pentru concretizarea dorintelor precum si directia pe care se produce influenta maxima a actiunilor nativului, iar aspectele cu celelalte planete nuanteaza modul in care nativul utilizeaza aceasta energie.

Marte reprezinta si atitudinea combativa, lupta sau actiunea impulsiva, astfel ca prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie conceptul nativului privind manifestarea in forta a energiei in planul fizic.

Simbolizeaza forta, impulsul, elementul masculin, energia, dar si impulsivitatea, agresivitatea, accidentul, armele (albe).

Guverneaza semnului Berbecului si  semnului Scorpionului, casa a I-a si a VIII-a a unei astrograme, precum si ziua de marti a saptamanii.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a experimenta initiativa, curajul, actiunea dar si vointa precum si puterea de a finaliza lucrul inceput. Situatiile pe care le provoaca ne ajuta sa constientizam propriile resurse energetice si sa le corelam cu directiile de actiune, pentru a obtine rezultatul dorit.

Zonele anatomice sub influenta planetei Marte : sistemul muscular.
Culoare : rosu
Metal : fier

Ideograma (simbolul astrologic) : un cerc (planul spiritual) pe care se sprijina o sageata indreptata in sus (instinctul animalic) – simbol care ne poate arata dominarea spiritualitatii de catre materie si, in acelasi timp, dorinta subconstienta a omului de a se ridica transformand si dominand instinctele, sprijinindu-se pe aspectul spiritual a fiintei sale.

Zona din harta natala pe care o strabate Marte in tranzit, se bucura de o dinamizare a activitatii; in acel sector de viata devenim mai energici si mai combativi, incercam sa stabilim mijloacele si modalitatile prin care sa ne atingem scopurile, pe acea directie actiunile noastre au o influenta majora si determina efecte concrete pe parcursul tranzitului respectiv.

Miscarea aparent retrograda – Planeta Marte aflata in mers aparent retrograd la momentul nasterii ne arata cum si in ce domeniu, nativul nu a folosit sau, a folosit in mod gresit, in vietile anterioare, capacitatea de a-si dirija energia fizica si combativitatea.

In tranzit, in perioadele sale de retrogradare Marte ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala. Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi repetam sau nu, anumite greseli. Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa observam greseala, sa intelegem mecanismul care o genereaza si sa o evitam/corectam pe loc sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce de regula dupa revenirea planetei in mers direct.

Putem evita repetarea unei greseli sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica a planetei Marte, prin schimbarea atitudinii si prin observarea si asumarea modului prin care ne exteriorizam dorintele si luptam pentru indeplinirea lor.

Spor si succes !!!

Niciun comentariu: