Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 11 noiembrie 2012

Luna Noua in semnul Scorpionului si eclipsa totala de Soare – 14.11.2012.






   Faza de Luna Noua se formeaza miercuri 14 noiembrie, in semnul Scorpionului, imediat dupa miezul noptii, la ora 0:08, cand va fi si o eclipsa totala de Soare, vizibila din nord-estul Australiei si, de pe o “carare” ce traverseaza sudul oceanului Pacific, in prelungirea Marii Coralilor.

Foarte multe echipe de astronomi precum si de diferiti specialisti se organizeaza pentru a observa acest fenomen, deoarece este o ocazie extraordinara de a observa coroana solara si de a studia fenomenele care se produc in aceasta zona de la suprafata Soarelui. Oamenii de stiinta au aparatura speciala cu care observa in mod curent activitatea de la suprafata Soarelui dar Luna acopera cel mai bine discul Soarelui in timpul unei eclipse totale, depasind capacitatea tehnica a stiintei :)

Astfel, cele patru minute ale fazei maxime a eclipsei, de acoperire totala a Soarelui, vor aduce un imens bagaj de informatii si mai ales foarte valorors.  
Penumbra Lunii va avea ca efect o eclipsa partiala care va fi observabila de pe toata suprafata Australiei, a Noii Zeelande, sudul Oceanului Pacific si Antarctica.

Mai avem la dispozitie trei zile pentru a ne pregati structura energetica astfel incat sa poata prelua intreg potentialul acestui moment. Este important sa ne acceptam rezultatele, sa intelegem ce si unde am gresit, daca am gresit, sa ne deschidem mintea catre intelegerea cauzelor care au generat eventuale dificultati si sa constientizam efectele pe care le-am produs prin deciziile si actiunile noastre.
In aceste zile, pana la eclipsa, eliberam mai usor orice forma de balast emotional si formulam concluzii care ne ajuta in pregatirea urmatorului ciclu al fazelor lunii.

Perechea Soare-Luna nu formeaza aspecte planetare la faza de Luna Noua, in afara de o conjunctie cu Nodul Nord si o alta, mai larga cu planeta Mercur. Prin urmare, mesajul Lunii Noi este unul subtil, mai dificil de perceput.

Luna Noua si eclipsa ne aduc o zi care decalnseaza un proces de a intelege mai mult si mai bine sensul evolutiei noastre in aceasta etapa de viata, atat la nivel individual cat si la nivel de grup.
Apare acum oportunitatea de a vedea  mai limpede si de a alege calea potrivita.
Suntem acum mai increzatori si mai puternici, simtim imboldul de a face ceva pentru noi.
Pentru fiecare dintre noi, Luna Noua si eclipsa ne aduc un potential de transformare fundamentala, in acel domeniu de viata care gazduieste gradul 22 Scorpion, pe harta natala.
Iar noi intelegem lectia de viata, ne-o asumam si mergem inainte.
Este important sa folosim culoarul astral pe care ni-l ofera eclipsa de Soare pentru a ne alinia personalitatea la scopul sufletului.

La nivel colectiv, transformarea vizeaza modul de a gandi si de a comunica. Iar planeta Mercur realizeaza un adevarat dans cosmic, oferindu-ne influxurile astrale necesare pentru a realiza o adevarata expansiune a constiintei, eventual prin revelarea unui adevar fundamental, cu un anume impact asupra societatii.
Este posibil sa se manifeste o respingere a “inregimentarii”, o eliberare de sub presiunea convingerilor neadaptabile la noul ritm al vietii.
Dar, este important ca aceasta tendinta de eliberare majora si multipla sa nu se transforme in instabilitate psihica.

Un inteles profund al acestui potential il putem percepe in jurul datei de 20 noiembrie, cand planeta Mercur, in mers aparent retrograd va trece peste pozitia Lunii Noi, iar un efect concret, important, l-am putea vedea la a doua trecere, in mers direct, in jurul datei de 5 decembrie.

Astazi insa, 11.11. 2012, ziua deschiderii unui important portal energetic, se produce un eveniment important astrologic – planeta Neptun isi reia mersul direct.
Au fost cinci luni de mers aparent retrograd in semnul Pestilor si, in tot acest timp, Neptun ne-a calit spiritual printr-o anume suferinta. Cumva, fiecare dintre noi, prin situatiile de viata pe care le-am depasit, am recunoscut (sau nu) si am eliminat (sau nu) compromisul si/sau confuzia, am lamurit nelamuririle. Am trait, fiecare si cu totii impreuna, un proces de vindecare a sufletului.

Acum, Neptun reintra in mers direct iar noi, ne asumam intreaga forta a sufletului vindecat si intarit si, o orientam catre noul scop ales si catre bucuria pe care acesta ne-o aduce.

De fapt, faza de Luna Noua este un moment de formulare si focalizare a intentiei, urmand sa actionam in zilele urmatoare, (de regula, odata cu formarea sextilului Soare-Luna).

Astfel ca ar fi potrivit sa privim cu obiectivitate acele experiente de viata care ne preocupa acum, indiferent daca ne confruntam cu ele acum sau daca revin in mintea noastra din trecut, si sa ne propunem sa intelegem ce mai avem de facut ca sa rezolvam tot ce a ramas nerezolvat inca. (despre Schimbare)

Este important sa “vedem” calea pe care o traseaza eclipsa in planul nostru de viata si sa o valorificam la maximul posibil pentru fiecare dintre noi. Dar, in acelasi timp, poate fi si o cale comuna, la nivel de comunitate (cel putin) pe care sa o descoperim impreuna si pe care sa alegem sa pasim, dupa cum simte fiecare.


Un mod de lucru cu energia Lunii Noi in semnul Scorpionului

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Scorpionului.
Vibratia energetica a semnului Scorpionului reprezinta forta interioara, care face posibila regenerarea prin reconstructie totala.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta (macar) toleranta, dar si capacitatea de a ierta si de a simti/manifesta compasiunea, precum si abilitatea dar si disponibilitatea de a folosi in mod constructiv resursele de orice tip.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Sunt in intregime eu, cel care stiu ca sunt?
Trebuie sa schimb eu ceva acum?
Daca da, atunci ce? Si cum anume ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Scorpionului formuland un algoritm care sa reprezinte alegerea facuta, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze responsabilitatea si detasarea in modul de actiune . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

In cazul unei eclipse de Soare, din punct de vedere energetic momentul de acoperire reprezinta un interval de timp in care algoritmul are o eficacitate maxima, iar noi reusim sa ne implementam intentia in fluxul energetic evitand perturbarea pe care ar putea sa o produca propriul orgoliu – prin indoiala si/sau controlul situatiei.

“Aleg schimbarea (particularizata)
Si imi asum efortul necesar transformarii,
Pe calea optima pentru realizarea programului meu de viata. ”

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. 
Astfel ca putem folosi ideea de baza a algoritmului pe intreaga perioada in care Soarele strabate semnul Scorpionului, constienti fiind ca in acest inteval de timp terestru, putem dezvolta acele caracteristici simbolizate de aceasta zodie si de care avem noi insine nevoie pentru a ne realiza programul de viata.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii .

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: