Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 13 februarie 2011

Cine sunt Varsatorii ?





 Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra. Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor.
Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.

Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe Varsatori, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Varsatorului : 21 ianuarie – 19 februarie.

Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia. Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ indiferent de semnul caruia-i apartine  se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in orice prezentare astrologica generala.

 Semnul Varsatorului este reprezentat de omul care varsa apa cunoasterii si a vietii din urciorul intelepciunii. Aceasta imagine simbolizeaza de asemenea  intuitia, telepatia, cunoasterea sub orice forma – stiinta stiuta si nestiuta inca, dar care urmeaza a se dezvalui celor dornici de a afla. Acest simbol reprezinta cunoasterea prin experimentarea intelepciunii, fiind in legatura cu plexul solar (viata, conexiunea la natura) mai mult decat cu creierul (mentalul pur).

In corelare cu corpul uman, semnul Varsatorului  guverneaza gleznele, muschii gambei, tendonul lui Achile.

Algoritmul de baza al nativului Varsator  este “EU CUNOSC”. Este preocupat de tot ce reprezinta “noul” si “idealurile inalte”. In preajma unui Varsator se simte un suflu de vitalitate si energie.
Cauta mereu informatii de ultim moment si le foloseste in mod original; are o imaginatie bogata care-I ajuta sa inventeze tot ce are nevoie, in orice conditii.

Nativul Varsator  este in general entuziast si indraznet, cu o anume ambitie constructiva si mobilizatoare care-l poarta catre ceea ce isi doreste, de regula pe o cale noua si prin metode ingenioase. Are un puternic spirit de independenta, o mare dragoste de libertate, pe care o respecta  si o acorda la randul sau, tuturor.

Este un altruist convins, generos si idealist, daruindu-si cu usurinta efortul si capacitatile unui scop comun si mai ales reformator . Uneori are tendinta de a se interioriza, de a se analiza pe sine si experientele sale de viata, afisand o detasare totala.

Cum interactionam cu nativii Varsatori ?

Nativul Varsator este de obicei hotarat, dar si rabdator. Este o fire afectuoasa, binevoitoare, cu tendinta de a avea mereu incredere in oameni. Din acest motiv, are momente cand se lasa in voia unei sensibilitati interiore pe care, de altfel o mascheaza foarte bine. Poate astfel sa para uneori schimbator sau superficial, mai ales ca are tendinta de a vedea lumea cu o oarecare detasare.

Are un puternic spirit de initiativa, pe care il manifesta mai ales in interese colective, in grija fata de altii. Este mai bine sa –l lasam sa-si exercite acest impuls chiar daca nu-i intelegem motivatiile si sa incercam sa tinem pasul cu imaginatia sa precum si cu ideile lui avansate, poate chiar radicale, care trec dincolo de ceea ce inseamna conventional.

Daca nu se implica, atunci macar viseaza la idealurie lumii si este mereu preocupat de problemele “colectivitatii” sub orice forma - astfel ca isi poate asuma raspunderi cu caracter social si este interesat de analiza, discutarea si solutionarea problemelor grupului (comunitatii) din care face parte.

Daca intram in contradictie cu un Varsator este mai sanatos sa ne oprim la timp, pentru ca daca se infurie nu-l putem linisti prea usor. Cel mai potrivit ar fi sa-i respectam nevoia de libertate de miscare, sa nu-l ingradim sub nicio forma.

Firea independenta a nativului Varsator poate lasa impresia unei detasari sentimentale, dar chiar daca este foarte precaut, putem conta pe afectiunea lui, fiind un adevarat prieten pe termen lung.

  Ce au de transformat nativii Varsatori ?

Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. Nu exista zodii bune si zodii rele. Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala (astrograma proprie), scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.

Prin urmare un nativ Varsator ar trebui sa vegheze asupra tendintei  de a-si manifesta individualismul si, eventual revolta in fata restrictiilor impuse de colectivitate sau de relatiile pe care si le-a construit.

Este important sa cultive tactul in comunicarea cu ceilalti, pentru ca gandul sau zboara repede si in zone inalte si nu oricine poate sa tina pasul cu el. Originalitatea si nonconformismul sau pot fi intelese mai greu sau poate chiar gresit. Vointa si perseverenta il ajuta foarte mult dar exista posibilitatea de a le manifesta la limita si de a se transforma intr-un mic dictator. Ceva mai multa rabdare si toleranta l-ar ajuta sa se faca inteles pe deplin,  fara sa-si impuna ideile si, astfel ar putea lucra mult mai bine in echipa – lucru care-i place de altfel dar pe care il poate realiza mai ales in conditiile stabilite de el.

De asemenea, este potrivit sa-si supravegheze impulsul de a actiona in pripa, lasadu-i in urma pe cei care nu-i inteleg planul sau motivatiile si sa-si dezvolte stapanirea de sine. Sa-si urmeze drumul cu curaj si incredere in fortele proprii dar sa tina cont si de planurile celorlalti.

Lumea interioara a nativului Varsator este foarte diversificata, dar este posibil sa fie influentata de detasarea manifestata in exterior si astfel, sa nu simta extremele trairilor sale. Daca iese din lumea gandurilor si lasa emotiile si sentimentele sa se manifeste, se poate bucura din plin de experientele sale afective.

Se proiecteaza cu mare usurinta in viitor, fara sa mai acorde importanta cuvenita prezentului, astfel ca ar fi potrivit sa-si urmeze spiritul vizionar dar sa-l adapteze logicii prezentului pastrand cuprinderea extinsa a capacitatii sale mentale.

Problemele de sanatate : pot sa apara in special, in cursul calatoriilor; nativul Varsator trebuie sa fie atent la glezne – se pot produce entorse, fracturi; aparitia carceilor poate sa fie o atentionare asupra regimului alimentar; este imporatant sa evite fumul, care este posibil sa-I afecteze mai mult ca pe alti nativi, are nevoie de aer curat; uneori insa boala poate fi doar in mintea nativului Varsator.

 Repere astrologice ale zodiei Varsatorului :

21 ianuarie – 19 februarie
Semn fix, masculin, diurn.
Element : aerul – cald si umed.
Planeta guvernatoare : Saturn si Uranus.
Culoare : indigo, bleu-ciel.

Concluzii

Daca esti nativ Varsator, bucura-te si transforma ceea ce consideri tu ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.

Daca ai in preajma ta un nativ Varsator, de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de spiritul sau novator, tolereaza-i entuziasmul revolutionar si excentricitatea , dar ajuta-l sa le transforme si sa le adapteze, intelege-i nevoia de libertate si independenta, pentru ca in felul acesta el iti ofera afectiunea lui si puteti face o echipa de succes.

Un comentariu:

QueenOFRain spunea...

Total adevarat !