Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 22 noiembrie 2011

Luna Noua in semnul Sagetatorului – 25.11.2011. – eclipsa partiala de Soare.




   Urmatoarea faza de Luna Noua se produce vineri 25 noiembrie, la ora (Bucurestiului) 08.10, pe gradul al treilea al semnului Sagetator. Ne aflam din nou in fata unui moment care, daca noi alegem, ar putea fi un inceput de drum. Iar eclipsa partiala de Soare, dincolo de aspectul astronomic pe care ni-l ofera, ne ajuta sa focalizam potentialul energetic absorbit in perioada de dupa  11.11.11.

Unii dintre noi nu au descoperit inca acele repere clare, in propria lor realitate, care sa le confirme forfota energetica, ce s-a produs in jurul acestei date calendaristice. 
Materializarile urmeaza firul starilor noastre interioare, astfel ca este important ca aceasta faza de Luna Noua sa ne gaseasca cu mintea limpede si sufletul usor, pentru ca inima curajoasa sa dirijeze energia inceputului de drum in directia potrivita.

Planul astral se pregateste pentru acest moment.

   Astazi Soarele isi schimba regimul vibrational pasind in semnul Sagetatorului, activand caracteristicile acestui semn de foc. Astfel, putem aborda momentul de Luna Noua cu mai mult entuziasm si cu o mai mare incredere in fortele noastre.  Dar in acelasi timp apare si tendinta de a forta mersul firesc al lucrurilor, pentru ca Soarele incepe sa formeze o cuadratura cu planeta Marte, care tranziteaza Leul, de asemenea un semn de foc. (Corectie - vezi comentarii : Marte tranziteaza semnul Fecioarei). Prin urmare, cu mult calm si cu foarte multa rabdare, - exersand exact ceea ce au de transformat nativii Sagetator  - reusim sa valorificam aportul energetic al acestor zile.

Cu o zi inaintea momentului de Luna Noua, planeta Mercur intra in mers aparent retrograd, oferindu-ne la nivel personal o capacitate de analiza si mai ales de autoanaliza, mai profunda. Putem astfel alege cu o mai mare claritate si putem formula si mai concret scopul acestui nou  inceput.

Pe acest fond creat de influentele planetei Mercur, de interiorizare si de reconsiderare a logicii, planeta Venus ne propune un carusel emotional – afectiv care, pana la urma ne va plasa in centrul fiintei noastre, acolo de unde putem dirija intreg potentialul energetic pe directia aleasa.
Chiar la faza de Luna Noua, planetele Venus si Neptun – cele doua octave ale iubirii – ne ofera energia aspectului de sextil, transmitandu-ne imboldul de a ne deschide inima si de a prelua in intregime curgerea libera a fluxului energetic. In acelasi timp se contureaza deja cuadratura Venus – Uranus, care se va forma  la grad perfect diminica, 27 noiembrie. Acest aspect va genera conflictul interior necesar pentru a debloca manifestarea iubirii.

Intre cele doua momente, planeta Venus isi schimba regimul vibrational si intra in semnul Capricornului, sambata 26 noiembrie. Folosind aceasta influenta energetica, vom reusi sa plasam entuziasmul afectiv si spiritual, cu mai multa incredere, intr-o stare de stabilitate. Situatiile cu care ne vom intalni este posibil sa determine o succesiune de stari interioare de deschidere – contractie – blocaj, care vor genera in continuare un proces de transformare de care vom deveni din ce in ce mai constienti.

Intreg contextul astral ne orienteaza catre conexiunea cu planul energetic. Putem acum sa intelegem rostul acestei conexiuni, mecanismul in baza caruia functioneaza si cum anume sa o folosim in viata noastra, - mai ales pe directia pe care ne-o arata Luna Noua pe harta natala.
Fiecare dintre noi traieste mai multe momente in viata, in care ni se cere sa ne perfectionam legatura (comunicarea) cu propriul suflet si cu sursa divina, in functie de etapele de dezvoltare pe care le parcurgem si in functie si de drumul ales.

Aceasta faza de Luna Noua paote fi un astfel de moment pentru foarte multi dintre noi. Acum, echipa noastra energetica ne preseaza sa ne angajam pe directia optima. Indiferent de profesia pe care o avem si indiferent de ce altceva facem, evolutia presupune o dezvoltare continua a conexiunii cu planul divin (energetic) si, de la un moment dat acest proces evolutiv ne cere dezvoltarea constienta a acestei conexiuni. Altfel spus,  se cere sa avem o preocupare permanent constienta in acest sens. Indiferent de cum vede sau  intelege fiecare dintre noi planul divin. In functie de drumul ales si de sarcinile fiecaruia, sunt momente in care nu ni se permite sa megem mai departe fara sa facem ce avem de facut, tocmai ca sa nu irosim nici instrumentele si nici oportunitatile.

Toata teoria, care s-a scris si care se va mai scrie inca, ne ajuta doar ca sa parcurgem drumul pana la sursa divina. Cand ajungem acolo teoria dispare. Ramem doar noi si sursa, cum s-ar spune fata in fata, dar de fapt se realizeaza suprapunerea, este momentul in care suntem ceea ce se numete “UNUL SUNTEM TOTI SI TOTI SUNTEM UNUL”.

Dar asta este doar o expresie, sunt cuvinte de care omul are nevoie ca sa explice ceea ce, crede el ca stie. Important este ce simte omul in acest moment. Simti ca te umpli, simti ca ti-e drag de toti si toate, simti caldura si, iti curg lacrimile. Daca ai simtit asta deja cel putin odata, inseamna ca stii drumul si ceea ce ti se cere acum este sa iti reamintesti si sa parcurgi din nou acelasi drum, dar pe alt arc al spiralei si sa realizezi aceeasi conexiune la alt nivel, un nivel care iti ofera alte posibilitati de manifestare.

De fapt tot traseul pe care il parcurgi pana la sursa, este drumul catre tine , locul in care lasi sursa sa se manifeste. Sau locul in care recunosti manifestarea sursei divine, a sufletului tau.

Este important  sa “stii” si sa “simti” ca esti conectat, indiferent de modul in care realizezi asta.

Pentru fiecare etapa din viata avem nevoie de conexiuni cu planul energetic diferite, pentru ca nivelul de intelegere si cantitatea de informatie difera in functie de programul in derulare. Evident, ideal ar fi sa fim pe conexiune totala (intreaga si functionala) permanent, dar, oameni fiind, avem fiecare un nivel minim de contact cu planul divin, la care suntem lasati sa “functionam” fara sa ne afectam programul de viata.

Acum, este un moment in care putem sa ridicam foarte mult acest nivel minim, ceea ce ne va permite sa intervenim constient si concret in derularea experientelor noastre de viata. Urmeaza o perioada in care, daca vom alege asta, vom lucra in primul rand cu noi insine; contextul astral isi proiecteaza lumina asupra noastra, astfel incat sa ne percepem asa cum suntem, sa ne intelegem si sa ne iubim; in urmatoarele doua saptamani vom depasi situatii de viata care ne vor ajuta sa ne reidentificam –pe noi si scopul nostru – pentru ca la Luna Plina sa culegem roadele acestei experiente si sa valorificam cunoasterea dobandita, devenind constienti de noul nostru potential creativ.

Intram in faza de crestere a lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Spor si succes !!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Marte este in semnul Fecioarei, nu Leu...

Astro Mercur spunea...

Da, multumim !

Mai ales ca l-am “pandit “ pe Marte la intrarea in semnul Fecioarei … se pare ca imi arata in mod direct cum lucreaza in aceasta combinatie :)

Aspectul se formeaza, doar ca maniera de perceptie si de derulare a interactiunii este diferita, mai interiorizata si oarecum mai sobra. Acest lucru ar putea sa ne solicite mai mult, deoarece manifestarea catre exterior este posibil sa se faca mai greu.