Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat astrologiei.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 29 decembrie 2011

Instrumente astrologice - Planeta Jupiter



   Dupa ce am analizat sistemul nostru solar, Soarele precum si planetele Mercur, Venus si Marte, acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, planeta Jupiter, urmatoarea in ordinea departarii fata de Soare si guvernator al semnului Sagetator, pe care acesta l-a parasit pe 22 decembrie.

           
Punctul de vedere astronomic :

Este a cincea planeta in ordinea departarii de steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar si, cea mai masiva dintre planete, avand un volum de peste o mie de ori mai mare decat al Pamantului.

Este cel mai mare dintre gigantii gazosi ai sistemului solar, care se roteste cu cea mai mare viteza, fata de miscarile altor planete. Din acest motiv se produce o turtire la poli, rezultand o diferenta vizibila intre diametrul ecuatorial si cel polar. De asemenea datorita acestei rotiri rapide, exita furtuni continue iar norii atmosferici se organizeaza in diferite zone de culoare si densitate.

Un element carcateristic acestei planete este o uriasa pata rosie care se presupune a fi o furtuna ce dureaza de peste 300 de ani terestri (de cand a fost observata prima data prin telescop).

Se estimeaza ca temperatura in interiorul planetei depaseste chiar 30.000°C, mult mai mare decat temperatura la suprafata Soarelui, iar presiunea atinge milioane de atmosfere. Jupiter are cel mai puternic camp magnetic din intreg sistemul solar, polii magnetici fiind inversati fata de polii geografici.

Pamantenii au “vizitat” prima data planeta Jupiter in anul 1973 cu Pioneer 10, apoi in anul 1979,  prin intermediul  sondelor spatiale Voyager. S-a descoperit astfel ca si Jupiter este inconjurat de doua inele (nu numai Saturn) primul la cca 60.000km deasupra atmosferei, foarte subtire (1km) format din particule fine ce se considera ca provin din resturi sau ciocniri meteoritice.

Ulterior a fost trimisa sonda Galileo, un vehicul spatial care a lansat catre Jupiter o sonda atmosferica in 1995, si care a orbitat planeta timp de 7 ani iar la sfarsitul misiunii sale a fost dirijat in atmosfera lui Jupiter transmitand informatii pretioase.

   Alte repere caracteristice :

  • Diametru – 143.056 km.
  • Distanta medie pana la Soare – 774 mil km.
  • Densitatea medie – 1,33 g/cm3.
  • Temperatura la suprafata : -150°C.
  • Gravitatia la suprafata : 2,64 (Pamant : 1).
  • Perioada de rotatie in jurul axei – 9,8 ore terestre (o zi pe planeta Jupiter).
  • Perioada de revolutie in jurul Soarelui – 11 ani si 315 zile terestre (un an pe planeta Jupiter).
  • Viteza de deplasare (in miscarea de revolutie in jurul Soarelui) – cca 12,8km/s
  • Compozitie : gaz si lichid ce formeaza o sfera imensa in jurul unui nucleu pietros foarte mic in comparatie ci dimensiunea planetei, dar aproximativ de doua ori mai mare decat Pamantul.
  • Atmosfera : hidrogen (75%) si heliu, cu mici cantitati de sulf si fosfor, groasa de 1000 km, care se afla intr-o continua agitatie, eliberand caldura planetei.
  • Sateliti : 16 dintre care cei mai mari sunt:
    • Ganymede – cel mai mare satelit din sistemul solar, de marimea planetei Mercur;
    • Callisto - 4900 km diametru;
    • Io - 3642 km diametru (pe care exista vulcani activi);
    • Europa - 3121 km diametru.


            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Jupiter ne ajuta sa descifram modul in care nativul isi valorifica posibilitatile de expansiune si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Este o planeta traditionala (cunoscuta si studiata din antichitate), lenta, impersonala - care prin aspectele construite in tranzit ne ofera detalii referitoare la propria evolutie spirituala si la conexiunile pe care le facem cu semenii nostri.

Jupiter exprima sansa providentiala, protectia si, indica ghidul spiritual dar si puterea interioara a nativului, prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in harta natala. De asemenea, arata pe ce directie se poate dezvolta din plin nativul, traind gloria si fericirea, precum si modul de actiune pentru atingerea acestui scop.

Locul in care se afla Jupiter in tema natala, reprezinta zona in care se manifesta aspectul spiritual al nativului, intelepciunea sa, cunoasterea metafizica si, ne arata in ce mod isi exprima si dezvolta acesta idealul sau filozofic, evolutiv. Acest loc din astrograma ne indica tendintele sale spirituale precum si directia pe care se produce influenta maxima a acestor tendinte, iar aspectele cu celelalte planete nuanteaza modul in care nativul utilizeaza acest tip de energie, exprimandu-si entuziasmul creator.

Jupiter reprezinta si optimismul, bucuria sau moralitatea, astfel ca prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie conceptul nativului privind manifestarea in planul fizic a acestor stari interioare.

Simbolizeaza justitia divina, dreptatea, legea, demnitarul dar si demnitatea, educatia, aspiratiile si spiritualitatea.
Impreuna cu semnul Sagetatorului si cu casa a IX-a ofera indicii in legatura cu a doua casatorie.

Guverneaza semnului Sagetatorului si casa a IX-a a unei astrograme, precum si ziua de joi a saptamanii. Marcheaza varsta matura, inceputul ciclului de la 36 de ani.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a experimenta generozitatea, compasiunea, interesul pt largirea viziunii si, aduce rasplata pentru eforturile depuse in sensul elevarii spirituale. Situatiile pe care le provoaca ne ajuta sa constientizam propria putere interioara si importanta acesteia in cadrul procesului decizional, modul cum utilizam acest instrument al puterii si ce efecte anume producem.

Zonele anatomice sub influenta planetei Jupiter : ficat, pancreas, vezica biliara, circulatia arteriala, soldurile.
Culoare : bleu
Metal : staniu

   Ideograma (simbolul astrologic) : o semiluna (constiinta) care se sprijina pe bratul unei cruci (materia) – simbol care ne poate arata deschiderea mentala si spirituala a omului care, il poarta din planul fizic, material, catre profunzimile constiintei sale, intelegand astfel necesitatea si importanta propriei evolutii.

Zona din harta natala pe care o strabate Jupiter in tranzit, se bucura de sansa si expansiune; in acel sector de viata primim un credit, un ajutor, incercam sa valorificam o oportunitate, pe acea directie eforturile noastre primesc o recunoastere, realizam ascensiunea, dar, tot acolo se poate produce si caderea daca nu folosim constient si intelept ajutorul primit.

Miscarea aparent retrograda – Planeta Jupiter aflata in mers aparent retrograd la momentul nasterii ne arata cum si in ce domeniu, nativul nu a folosit sau, a folosit in mod gresit, in vietile anterioare, cunoasterea, legea si puterea, cum anume nativul a abandonat un ideal religios (spiritual) si/sau s-a abatut de la drumul sau in viata. De asemenea ne poate arata cum si-a construit nativul o karma pozitiva.

In tranzit, in perioadele sale de retrogradare Jupiter ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala. Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi repetam sau nu, anumite greseli. Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa observam greseala, sa intelegem mecanismul care o genereaza si sa o evitam/corectam pe loc sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce de regula dupa revenirea planetei in mers direct.

Putem evita repetarea unei greseli sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica a planetei Jupiter, prin acceptarea diferentelor de opinii, prin automodelarea orgoliului, manifestarea in echilibru a spiritului justitiar, invatand astfel onestitatea si cunoasterea de sine. Este important sa nu practicam judecata si nici autojudecata - in cealalta extrema, ceea ce ar provoca efecte foarte grave asupra noastra, aratand ca lectia nu a fost invatata.

Cei care sunt preocupati de propria evolutie spirituala pot folosi tranzitele planetei Jupiter peste zonele importante ale astrogramei natale pentru a-si largi viziunea asupra vietii si asupra procesului de evolutie in care sunt implicati si, pentru a depasi barierele care le limiteaza expasiunea constiintei.

Spor si succes !!!

Niciun comentariu: