Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 30 ianuarie 2012

Ce facem astazi ? Neptun in semnul Pestilor




   30 ianuarie - 4 februarie 2012  

Incepem o saptamana cu adevarat deosebita care, marcheaza un moment important in viata noastra pe planeta Pamant. Suntem martorii unui eveniment astronomic cu simboluri, efecte si concluzii de natura astrologica foarte importante.

Planeta Neptun paraseste semnul Varsatorului pe 3 februarie si intra in semnul Pestilor.
Neptun a fost observat pentru prima data pe cerul instelat de catre Pamanteni acum 166 de ani , cand era tot in semnul Pestilor. Anul trecut, la inceputul lunii aprilie a revenit din nou in Pesti,  incheind un ciclu neptunian ce s-a derulat de la momentul descoperii sale. Dar in iunie 2011 a intrat in mers aparent retrograd, pana in noiembrie 2011, cand, ajuns  in semnul Varsatorului, si-a reluat mersul direct, ajungand acum din nou in semnul Pestilor pe care nu-l va mai parasi, chiar daca va intra din nou in mers aparent retrograd in iunie si, pe care il va tranzita in urmatorii 14 ani.

Ce mesaj frumos ne-a adus Neptun, lasandu-se privit pentru prima data chiar in domiciliul sau astrologic, semnul pe care il guverneaza, zodia Pestilor. La momentul acela prevestea o extindere a constiintei, redescoperirea semintei divine interioare, o reconectare a omului la aspectul sau spiritual.

Si chiar asta s-a si intamplat, intre timp, cu foarte mare suferinta, ce-i drept. Omenirea a trecut prin doua razboaie mondiale, a cunoscut foamea si boala in formele cele mai neasteptate si, aparent de neinteles. Universul ni l-a dat insa pe Rudolf Steiner si pe toti cei de dupa el, care ne-au ajutat sa facem diferenta intre religie si spiritualitate. Si pana la finalul ciclului, spiritualitatea a depasit nivelul conceptului religios, integrand toate teoriile credintelor lumii.

Dar acum suntem pregatiti sa o luam de la capat, pe urmatorul nivel al spiralei evolutive, cu increderea ca toata suferinta omenirii din acest ciclu neptunian parcurs, s-a transformat in intelepciune. Avem acum posibilitatea sa realizam un salt in dezvoltarea noastra spirituala, prin acceptarea si experimentarea sacrului in viata de zi cu zi. Putem realiza acest lucru astfel incat experienta dobandita deja sa ne ajute sa parasim calea suferintei si sa traim noua etapa cu bucuria prezentei constiente in orice demers am face.

Acum 166 de ani Neptun ne-a atras pe toti intr-un proces de transformare, orientandu-ne atentia catre interior, catre sufletul nostru ca parte din noi. Pe intreg parcursul acestui ciclu neptunian ne-am redescoperit ca fiinte spirituale si, ne-am reconectat mai mult sau mai putin inconstient, la planul divin (energetic).

Acum incepem sa experimentam, constient, functia spirituala (divina) a fiintei noastre.

Pana la urma lucrurile se potrivesc chiar si in logica noastra, umana. Era normal sa-l vedem pe Neptun pentru prima data in semnul sau de domiciliu astrologic (in Pesti) pentru a ne transmite influenta sa energetica la capacitate maxima si astfel, sa facem fata tuturor incercarilor ultimilor 150 de ani. Si era la fel de normal sa ajunga din nou in acelasi semn ACUM, cand avem nevoie de tot ajutorul sau, din nou, aflandu-ne in pragul unei noi etape a devenirii noastre.

Pentru ca suntem intr-un moment in care influenta neptuniana in semnul Pestilor ne este de foarte mare folos. Influenta sa energetica modelata pe caracteristicile semnului tranzitat, ne ofera ocazii pentru a intelege si a vindeca suferinta sub orice forma si, pentru a cunoaste si mai bine lumea spirituala; ne aseaza fata in fata cu valorile credintelor noastre provocandu-ne sa redescoperim imposibilitatea de a cuantifica iubirea.

Cei care sunt preocupati de propria evolutie spirituala,  pot folosi acest tranzit pentru a-si antrena si mai mult calitatile psihice si mediumnitatea, precum si pentru a dezvolta cercetari oculte. Cei ce aleg lumina si calea sufletului experimenteaza din ce in ce mai mult, mai usor si mai frumos procesul intuitiv, precum si inspiratia si iubirea divina, iubirea la modul pur si simplu (neconditionata) pe orice directie, fata de tot ce exista.
Nativii Pesti vor simti din plin indrumarea spirituala a lui Neptun, dar fiecare dintre noi va primi imboldul sau catre spiritualizarea vietii, cel putin in acel domeniu al hartii natale prin care se desfasoara acest tranzit.

Si pentru ca alaturi de Neptun se alfa si Chiron de ceva vreme, formand un aspect de conjunctie pe termen lung, traim deja cu totii un proces de vindecare interioara. Este posibil ca in continuare sa se dezvolte noi forme, inalte, de vindecare, bazate pe vindecarea emotionala .



   Marti ne confruntam cu primul patrar, care se construieste pe faza de crestere a Lunii. Este posibil sa se simta o usoara tensiune, iar eventualele dificultati intalnite ne arata daca ceva nu merge conform planului precum si ce anume avem de corectat pentru a obtine rezultatul dorit. Dificultatile pot sa apara si in familie,in camin. Subconstientul poate sa fie in contradictie cu modul de actiune si exprimare, ceea ce ar genera o lipsa a vointei precum si probleme emotionale. Este important ca personalitatea sa fie receptiva la mesajul sufletului.

De asemenea se construieste deja opozitia intre planeta Venus si planeta Marte aflata in mers aparent retrograd, care se va produce la grad perfect joi. Acest aspect poate sa ne aduca dinamism fizic si un moral bun, daca suntem in rezonanta cu vibratiile inalte ale influentelor energetice. Altfel este posibil sa avem parte de discutii, poate chiar dispute in relatiile afective, este posibil sa se accentueze o hipersensibilitate. Este important ca in tot ceea ce facem, forma de manifestare sa se adapteze motivatiei si sa slujeasca scopului stabilit, asupra caruia ar fi potrivit sa ne focalizam in mod constant atentia.

Spor si succes !!!

Niciun comentariu: