Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 4 ianuarie 2012

Despre anul 2012




   Am ajuns si in 2012 … raportandu-ne la calendarul nostru. Ritmurile naturii recunosc solstitiul de iarna ca fiind momentul de inceput al noului an, in curgerea liniara a timpului terestru. Am pasit in aceasta noua etapa in ritm vioi, cu o Luna Noua in semnul Capricornului si eclipsa de Luna in seara de Ajun, la doar doua zile dupa solstitiu. Prin urmare suntem la inceput de an dar si de ciclu al fazelor Lunii, … iar noaptea dintre anii calendaristici a reprezentat un moment important in distribuirea potentialului energetic preluat si asimilat in ultima luna a anului 2011, pe directia intentiilor noastre.

Avem in fata un an al transformarilor si poate ca unii dintre noi ar spune ca, dupa surprizele oferite de 2011, nimic nu ne-ar mai surprinde. Si nici nu este nevoie sa ne lasam surprinsi; este mult mai sanatos sa fim informati si sa incercam sa  particularizam informatia adaptand-o la propriul program de viata. Noi ne propunem aici sa descifram contextul astral si sa-i urmarim influentele la nivel personal, pentru ca astfel devenim din ce in ce mai constienti de capacitatile si de rolul fiecaruia dintre noi in propria viata. Astfel, reusim sa sustinem armonia colectiva, atat de necesara procesului transformator prin care trece intreaga planeta, prin starea de bine a fiecaruia dintre noi.

Ce avem de invatat in 2012? Cautam raspunsuri la aceasta intrebare, pentru ca viata merge inainte in mod constructiv si ne ofera bucurii si impliniri in masura in care noi invatam ceea ce avem de invatat, fiecare si cu totii impreuna.
Identificam acum lectiile importante ale anului prin schimbarea regimurilor vibrationale si prin perioadele de retrogradare ale planetelor. Pentru a putea intelege schema evolutiva in ansamblul ei, sa privim catre planetele lente mai intai, care ne dau imaginea de fond a contextului astral ce ne pregateste pentru noua etapa a existentei noastre.

Planeta SATURN
   Planeta Saturn isi continua tranzitul in semnul Balantei si, intra prima in miscare aparent retrograda, in perioada 8 februarie-26 iunie. Saturn este considerat “invatatorul zodiacului”, influenta sa energetica oferindu-ne lectiile importante de viata care ne calesc si ne maturizeaza.
Pe durata tranzitului sau prin semnul Balantei, Saturn, prin influentele sale energetice, ne-a oferit conditiile si situatiile de viata necesare pentru a ne construi un sistem nou de relatii, bazat in primul rand pe respectul si pretuirea reciprca. La inceputul lunii octombrie Saturn va intra in semnul Scorpionului si influentele sale energetice ne vor ajuta sa transformam fiinta noastra interioara pana in cele mai adanci unghere ale personalitatii. Pe durata acestui tranzit, fiecare om va trece printr-un proces de renastere, de redescoperire de sine, reorganizandu-si total propriul sistem de valori.
Acest lucru se va realiza mult mai usor, dupa ce am invatat – pe durata tranzitului lui Saturn in Balanta - sa interactionam frumos unii cu altii, dupa ce ne-am calit emotional si am invatat sa identificam si sa ne pastram in starea de echilibru.
In perioada sa de retrogradare, Saturn ne va ajuta sa dam o tusa finala noului mod de relationare la care am muncit in ultimii doi ani, si pentru fiecare dintre noi, situatiile cu care ne vom intalni se vor derula in acel domeniu de viata pe care se suprapune acest tranzit in harta natala. (intre gradele 22,46 si 29,29 in semnul Balantei).

Planeta PLUTON
   Urmatoarea planeta care va efectua un mers aparent retrograd este Pluton, care se afla la cea mai mare distanta de Soare si care are din acest motiv cel mai lung ciclu planetar. Pentru observatorul de pe planeta Pamant acest lucru se traduce prin deplasarea cea mai lenta, comparativ cu deplasarea celorlalte planete, acest lucru generand etape de evolutie mai lungi si foarte profunde.
Pluton tranziteaza semnul Capricornului, inca din anul 2008, iar influenta sa energetica ne ajuta sa ne transformam si sa ne reconstruim personalitatea, in sensul asumarii propriei puteri interioare precum si a responsabilitatii folosirii acestei puteri, in relatia cu noi insine dar si cu societatea.

In perioada sa de retrogradare, - intre 11 aprilie si 19 septembrie - Pluton ne va ajuta sa facem ultimele corectii asupra modului in care ne percepem propriile capacitati precum si asupra modului in care le folosim (valorificam) in viata noastra, in construirea experientelor de viata. Este important sa ne stabilizam pe directia pe care o simtim  ca fiind potrivita pentru noi si, in continuare, sa ne manifestam complet si total, sa ne punem in valoare.

Aceasta este o cerinta pe termen lung, la care se raporteaza orice alta influenta energetica. Prin urmare, filtrul prin care percepem contextul astral, va trebui sa adapteze toate tipurile de energie cu care interactionam la acest scop fundamental. Iar pentru fiecare dintre noi, situatiile cu care ne vom intalni se vor derula in acel domeniu de viata pe care se suprapune acest tranzit in harta natala (intre gradele 6,56 si 9,40 in semnul Capricornului).

Planeta NEPTUN
   Pe acest fond energetic, care sustine eforturile noastre de a ne transforma, planeta Neptun isi schimba regimul vibrational si intra pe 4 februarie in semnul Pestilor pe care il va tranzita pana in 2025. Neptun a incheiat un ciclu complet, parcurgand intreg zodiacul de cand a fost descoperit si, din punct de vedere astrologic, ne-a oferit experientele de viata care sa ne ajute sa experimentam legatura cu planul divin (energetic) si manifestarea iubirii neconditionate, prin prisma tuturor semnelor zodiacale.

In perioada sa de retrogradare – intre 6 iunie si 12 noiembrie- Neptun ne va indruma intr-un proces de reevaluare a conexiunii noastre cu planul spiritual precum si a conceptelor despre spiritualitate. Pentru fiecare dintre noi experientele de viata necesare pentru a ne apropia de aspectul spiritual al propriei fiinte se vor derula in acel segment de viata peste care se suprapun in astrograma natala, primele 3 grade ale semnului Pestilor. Pe acea directie vom simti nevoia sau, vom fi determinati, sa manifestam iubirea la cel mai inalt nivel abordabil de catre fiecare dintre noi.

Planeta URANUS
   In continuare, pe 14 iulie isi incepe miscarea aparent retrograda, planeta Uranus care tranziteaza semnul Berbecului si care isi va relua mersul direct pe 14 decembrie.  Pe intreg fondul energetic analizat deja, influenta energetica uraniana ne aduce un ajutor foarte valorors, provocand pe durata tranzitului retrograd o adevarata dezlantuire a capacitatilor creative si aducandu-ne oportunitatile necesare pentru a folosi constient si intelept acest potential creator.
Pentru fiecare dintre noi, acest potential se poate manifesta in segmentul de viata peste care se suprapune semnul Berbecului in harta natala, intre gradele 4-9.

Planeta JUPITER
Ultimul dintre greii zodiacului, dar si cel mai apropiat de Pamant, Jupiter, isi schimba regimul vibrational intrand in semnul Gemenilor in iunie. El va intra in mers aparent retrograd in octombrie si ne va insoti astfel, la trecerea dintre ani. Acesta va fi un ajutor nepretuit pentru noi, in perioada respectiva, pentru ca ne va ajuta sa vedem mai clar directia in care am ales sa mergem si ne va semnala orice abatere, oricat de mica, de la traseul optim. De asemenea, ne va ajuta sa ne deschidem catre nivelul superior al mentalului nostru, sa ne reintregim o viziune mai inalta asupra lumii si asupra vietii noastre.
Din punct de vedere energetic, va fi perioada reajustarilor din mers, in mare viteza, pe ultima linie dreapta a procesului de transformare in care suntem implicati fiecare in parte dar si cu totii impreuna, acum. Aceste ajustari si constientizari se vor produce in zona ocupata de prima jumatate a semnului Gemenilor in harta natala.

Influentele planetelor rapide (personale) vin sa nuanteze pentru fiecare nativ in parte, contextul astral general si noi vom urmari evolutia acestor influxuri pe masura ce traficul energetic le va aduce in viata noastra.

Toata aceasta curgere energetica si informationala se realizeaza in ritmul optim fiecaruia dintre noi; nu este potrivit sa ne asteptam la o linie de demarcatie clara, dar, fiecare va simti cumva, imboldul de a actiona in sensul curentului.

In cadrul comunitatii ezoterice de pe intreaga planeta se vorbeste de ceva vreme despre evolutia Pamantului catre o dimensiune superioara, dimensiunea a patra, urmand ca la scurt timp planeta noastra sa realizeze saltul evolutiv in dimensiunea a cincia. Odata cu evolutia planetei, suntem si noi implicati in acest proces de transformare si vom realiza sau nu, aceasta tranzitie. Cei mai multi oameni asteapta dovezi clare, stiintifice, cel putin o argumentare pe care sa o cuprindem cu logica umana asa cum o intelegem noi, acum. Suntem in fata unui moment de referinta pentru istoria noastra, pe care, cei mai multi il vor intelege abia dupa ce il vom depasi.

Poate ca acest an va aduce si deschiderea mentala necesara pentru a ne dori sa acceptam si sa  intelegem astfel de idei care, apar si se materializeaza in afara cadrului sistemului actual de referinta al gandirii umane. Timpul ne conduce catre aceasta evolutie, natura urmandu-si cursul firesc de dezvoltare si invitandu-ne sa participam alaturi de planeta care ne gazduieste, la acest eveniment cosmic.

Fiecare alege sa primeasca sau nu, aceasta invitatie si, sa accepte sau nu, o posibilitate aparent imposibila.
Planul energetic functioneaza in baza unor legi pe care unii oameni abia le intuiesc dar, din ce in ce mai multi le folosesc constient construindu-si experientele de viata.
Putem demonstra exeprimentand.
Nu ne ajuta prea mult experienta altcuiva, avem nevoie de propria experienta pentru a constientiza aspectul spiritual al fiintei noastre si pentru a restabili conexiunea cu acesta.

Anul 2012, prin contextul astral analizat, ne propune reintalnirea cu sufletul nostru.
Evenimentele si situatiile pe care le depasim in acest an ne aduc fata in fata cu mesajul sufletului si, ne ajuta sa-l percepem, sa-l acceptam si sa ne angajam pe directia pe care ne-o arata. Vom redescoperi curajul de a recunoaste incotro ne indeamna acest mesaj si de a face pasii necesari pentru a ne plasa pe directia potrivita.
Si, fiecare dintre noi va gasi pana la urma, o cale potrivita pentru a elimina din propria viata, definitiv, negativitatea, sub orice forma s-ar manifesta.

Spor si succes !!!

Niciun comentariu: