Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 19 ianuarie 2012

Instrumente astrologice - Planeta Saturn



   Am ajuns la planeta inelelor, dupa ce am analizat sistemul nostru solar, Soarele, planetele personale Mercur, Venus si Marte, precum si gigantul gazos Jupiter. Acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, planeta Saturn, urmatoarea in ordinea departarii fata de Soare si guvernator al semnului Capricorn, pe care Soarele inca il tranziteaza si pe care se pregateste sa-l paraseasca maine seara.

           
Punctul de vedere astronomic :

Este a sasea planeta in ordinea departarii de steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar si, cea mai spectaculoasa, avand un sistem inelar vizibil de pe Pamant prin telescop, format din fragmente de gheata si roca. Galilei a fost primul astronom care a descoperit inelele lui Saturn. Diametrul acestui sistem de inele este de 480.000 km, iar grosimea este sub 100 m. Se pare ca exista mii de inele separate de spatii goale, care au fost denumite diviziuni. Cea mai mare este diviziunea lui Cassini, care are o grosime de 4700 km.

Este planeta cu cea mai mica densitate si are cei mai multi sateliti (18), dintre toate planetele sistemului solar, dar este a doua ca marime dupa Jupiter.


Axa de rotatie a lui Saturn este inclinata astfel ca vizibilitatea inelelor difera in functie de pozitia planetei pe orbita sa in jurul Soarelui.

Ca si Jupiter, are o miscare foarte rapida in jurul axei proprii, aproximativ 10 ore terestre, ceea ce determina o turtire puternica la poli. Si, tot ca si Jupiter, radiaza caldura, de trei ori mai multa decat primeste de la Soare (mai mult decat Jupiter).
Planeta este acoperita de un strat gros de nori care se organizeaza in benzi diferit colorate in functie de temperatura. Au fost observate furtuni care se intind pe suprafete gigantice, pana la 8.000 km in diametru, in interiorul carora vantul atinge pana la 500 km/h.

   Pamantenii au “vizitat” pentru prima data planeta Santurn cu sonda Pioneer 11, lansata in anul 1973. Aceasta sonda a trecut pe langa Saturn la 13.000km deasupra norilor in anul 1979.
Apoi sonda Voyager 1 a trecut in 1980 la 64.000km deasupra norilor.
In 1981 Voyager 2 a trecut la 41.000km distanta de planeta si dupa ce a studiat si pe Jupiter, Uranus si Neptun, a ramas in continuare in misiune.
Sonda Cassini-Huygens a intrat pe orbita in jurul lui Saturn pe 1 iulie 2004. Initial misiunea sa era stabilita pana  in 2008 dar, a fost prelungita mai intai pana in septembrie 2010 si apoi din nou pana in anul 2017, pentru a studia un ciclu complet al anotimpurilor pe planeta inelelor.

Astronomii studiaza sistemul inelar al lui Saturn, mai ales pentru ca ei considera ca seamana foarte bine cu discul solar din care s-a format sistemul nostru solar. Astfel se pot descoperi lucruri noi cu privire la formarea si evolutia planetelor si a sistemelor solare in galaxia noastra si in intregul univers.

Alte repere caracteristice :

  • Diametru – 119.840 km.
  • Distanta medie pana la Soare – 1.419 mil km.
  • Densitatea medie – 0,7 g/cm3.
  • Temperatura la suprafata : -290°C.
  • Gravitatia la suprafata : 1,16 (Pamant : 1).
  • Perioada de rotatie in jurul axei – 10,2 ore terestre (o zi pe planeta Saturn).
  • Perioada de revolutie in jurul Soarelui – 29,5 ani terestri (un an pe planeta Saturn).
  • Viteza de deplasare (in miscarea de revolutie in jurul Soarelui) – cca 9,6km/s
  • Compozitie : un nucleu de roca, in jurul caruia se afla straturi de hidrogen in trei stari diferite : metalica, lichida si gazoasa.
  • Atmosfera : hidrogen si heliu, cu mici urme de metan, apa, amoniac şi roci.
  • Sateliti : 18 dintre care cei mai deosebiti sunt:
    • Titan – 5.150 km diametru, cel mai mare; singurul satelit din sistemul solar cu atmosfera densa formata din azot; este mai mare decat planeta Mercur.
    • Enceladus - 500 km diametru; de pe acest satelit sunt aruncate in spatiu cantitati imense de gheata si apa.
    • Iapetus - 1440 km diametru care are o emisfera intunecata si cealalta stralucitoare, ca de zapada.



            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Saturn ne arata lectia de viata cea mai importanta a nativului, cu care acesta se intalneste in repetate randuri in cursul vietii sale, in situatii care refac acelasi context dar in conditii diferite de abordare si dificultate. De asemenea aceasta analiza ne ajuta sa descifram modul in care nativul valorifica oportunitatile de a invata aceasta lectie precum si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Este o planeta traditionala (cunoscuta si studiata din antichitate), lenta, impersonala - care prin aspectele construite in tranzit ne ofera detalii referitoare la propria evolutie spirituala si la modul in care ne asumam propriul destin precum si modul in care ne implicam in construirea experientelor de viata.

Saturn exprima valoarea si sensul timpului, ca ragaz pentru invatarea lectiilor de viata si, indica principalul test al personalitatii nativului prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in tema natala. De asemenea, arata pe ce directie se manifesta experienta testului, prin casa pe care o ocupa planeta in horoscop precum si modul de actiune prin care nativul incearca sa depaseasca acest test.

Locul in care se afla Saturn in tema natala, reprezinta zona in care se cere in primul rand atingerea si mentinerea echilibrului energetic, este domeniul de viata in care este necesara dezvoltarea disciplinei si a puterii de a depasi obstacole. Este directia pe care nativul va experimenta rabdarea, rezistenta fizica si psihica, si ne arata in ce mod isi exprima si dezvolta acesta tenacitatea in fata testelor si a suferintei.

Acest loc din astrograma ne indica tendintele sale evolutive precum si directia pe care se produce influenta maxima a acestor tendinte, iar aspectele cu celelalte planete nuanteaza modul in care nativul utilizeaza acest tip de energie, realizand detasarea si dezinhibitiile necesare pentru a-si invata lectiile.

Saturn reprezinta si un factor important in dezvoltarea carierei, astfel ca prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie conceptul nativului privind manifestarea sa in planul social, si cum anume si pe ce directie ar putea acesta sa construiasca, in modul cel mai potrivit, ceva durabil si valoros.

Simbolizeaza eruditia, intelepciunea si elevarea, dar si intarzierea si caderea, responsabilitatea si ambitia, dar si blocajul, organizarea, datoria si efortul, dar si limita, pesimismul si raceala, distantantarea. Folosita constructiv, energia saturniana aduce putere de concentrare, o profunzime a gandirii si un spirit econom.

Pozitia planetei Saturn in astrograma ofera indicii cu privire la valorificarea, in cel mai potrivit mod a timpului, precum si a tuturor resurselor nativului, in procesul propriu de evolutie.

Saturn guverneaza semnului Capricornului si casa a X-a a unei astrograme, precum si ziua de sambata a saptamanii. Marcheaza varsta matura, inceputul ciclului de la 56-59 de ani.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a stopa involutia datorata greselilor sau alegerilor gresite si, daca ne invatam lectiile ne rasplateste prin  forta spirituala si tarie de caracter, ca urmare a eliminarii blocajelor si a curgerii libere a energiilor saturniene.

Situatiile pe care le provoaca ne ajuta sa ne extindem viziunea asupra lumii, a comunitatii, sa dezvoltam o intelegere superioara si profunda a realitatii prin debarasarea de prejudecati si prin depasirea limitelor pe care tot noi ni le-am stabilit. Toate acestea ar conduce la o noua forma de expresie de sine si la un nou mod de utilizare a acestui instrument.

Zonele anatomice sub influenta planetei Saturn : scheletul, pielea, genunchii, urechile, dintii, unghiile,
Culoare : negru
Metal : plumb
Ideograma (simbolul astrologic) : o cruce (materia) desupra unei semiliuni (constiinta) ce coboara spre interior iar pe final iese catre exterior – simbol care ne poate arata calea catre interiorul fiintei, acolo unde omul gaseste indrumarea si sprijinul necesar inaintea oricarei actiuni, intelegand astfel necesitatea si importanta desavarsirii constiintei de sine.

Zona din harta natala pe care o strabate Saturn in tranzit, trece prin proba tariei de caracter; in acel sector de viata ni se testeaza valorile acumulate prin experientele de viata aduse de influentele energetice a planetelor personale.Pe acea directie eforturile noastre ne ajuta sa vedem realitatea fara filtrul judecatii si al prejudecatilor. Iar acceptarea schimbarilor ne va ajuta sa realizam o expansiune de constiinta, o redefinire a propriilor principii de viata.

Miscarea aparent retrogradaPlaneta Saturn aflata in mers aparent retrograd la momentul nasterii ne arata cum si in ce domeniu, nativul a facut acelasi tip de greseala pe parcursul mai multor existente. Daca invatam lectia reusim sa deblocam un potential evolutiv foate important, avand acces, prin procesul intuitiv, la cunostintele (intelepciunea) din memoria vietilor anterioare. Refuzul de a asimila lectia de viata conduce la reeditarea experientelor necesare invatarii, in conditii din ce in ce mai grele.

In tranzit, in perioadele sale de retrogradare Saturn ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala, in corelare cu semnificatia zonei din astrograma tranzitate (semn si casa). Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi am facut anumite greseli. Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa observam greseala, sa intelegem mecanismul care o genereaza si sa o evitam/corectam pe loc sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce de regula dupa revenirea planetei in mers direct.

Putem evita repetarea unei greseli sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica a planetei Saturn, prin acceptarea schimbarii pe care aceasta o aduce, prin acceptarea constrangerilor care de fapt compenseaza diferite datorii (inclusiv din alte vieti), prin manifestarea rabdarii si a tenacitatii, asumarea responsabilitatilor, prin disciplina si maturitate.

Cei care sunt preocupati de propria evolutie spirituala pot folosi tranzitele planetei Saturn peste zonele importante ale astrogramei natale pentru a-si dezvolta increderea in sine insusi, prin intelegerea rostului constrangerilor fara a regreta restrictia la care sunt supusi, dar folosind-o pentru a-si largi viziunea asupra propriei evolutii precum si pentru a redescoperi constiinta colectiva.

Spor si succes !!!

Niciun comentariu: