Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Instrumente astrologice – planeta Venus

Am aruncat deja o privire asupra sistemului nostru solar precum si asupra Soarelui si a planetei Mercur
Acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, planeta Venus, urmatoarea in ordinea departarii fata de Soare si guvernator al semnului Taurului si al semnului Balantei.

           
Punctul de vedere astronomic :

Este a doua planeta in ordinea departarii de steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar, si de aproape aceeasi marime cu Pamantul – are 80% din masa Pamantului.

Este acoperita de nori formati din picaturi de acid sulfuric, pe o grosime de aproximativ 25 km, care lasa cu greu lumina Soarelui sa treaca spre suprafata planetei; in schimb acest strat de nori lasa sa treaca radiatiile infrarosii, ceea ce produce un puternic efect de sera la suprafata planetei – cca 500°C.

Venus apare pe cer ca fiind cea mai stralucitoare prezenta, dupa Luna, tocmai datorita acestui strat de nori, care reflecta cea mai mare parte din lumina solara.

Se estimeaza ca 85%, din suprafata planetei sunt zone intinse de lava, presarate cu foarte multi vulcani

Pamantenii au “vizitat” planeta Venus de mai multe ori, incepand cu anul 1962,  in cadrul programelor NASA prin intermediul  sondelor spatiale Mariner  si ale URSS prin intermediul  sondelor spatiale Venera si Vega; sondele au survolat planeta la diferite distante de la 35.000km pana la 5.000km, au transmis date si imagini.

 • In anul 1990-1994 – prin intermediul  sondei spatiale Magellan, echipata cu radar, au fost emise semnale radio ale caror reflectii au foat apoi traduse de computer, fiind astfel cartografiata intreaga suprafata a planetei.

Alte repere caracteristice :

 • Diametru – 12.040 km
 • Distanta pana la Pamant – 42 mil km.
 • Distanta medie pana la Soare – 107 mil km
 • Densitatea medie – 5,2 g/cm3
 • Temperatura la suprafata 500°C
 • Perioada de rotatie in jurul axei – 243 zile terestre (o zi pe planeta Venus).
 • Perioada de revolutie in jurul Soarelui – 225 zile terestre (un an pe planeta Venus).
 • Viteza de deplasare (miscarea de revolutie in jurul Soarelui) – cca 35,2km/s
 • Sensul de rotatie : invers (de la est spre vest).
 • Compozitie : o structura interioara asemanatoare cu cea a Pamantului; nucleul insa este mai mare, crusta fiind rigida (fara placi tectonice).
 • Atmosfera : dioxid de carbon, urme de azot.            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Venus ne ajuta sa descifram modul in care nativul isi manifesta capacitatea de a iubi, cum isi exprima emotiile in interactiunea cu ceilalti si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Este o planeta traditionala (cunoscuta si studiata din antichitate), rapida, personala - care prin aspectele construite in tranzit ne ofera detalii referitoare la evolutia vietii personale.

Venus reflecta planul afectiv al nativului, prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in harta natala. De asemenea, arata ceea ce-i place acestuia cel mai mult, precum si tipul de partener pe care si-l doreste.

Locul in care se afla Venus in tema natala, reprezinta zona care reflecta atitudinile nativului,  precum si sistemul sau de valori. Acest loc din tema natala ne indica modul in care nativul receptioneaza, traieste, si exprima sentimentele precum si directia pe care se produce influenta maxima a afectivitatii acestuia, iar aspectele cu celelalte planete nuanteaza modul in care se realizeaza procesul de relationare.

Venus reprezinta si atitudinea fata de bani si posesiuni, ideea de confort, si prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie conceptul nativului privind acumularea, pastrarea si dezvoltarea proprietatilor (bunurilor).

Simbolizeaza sentimentele, generozitatea, dragostea, imaginea publica, asocierea, senzualitatea, simtul artistic.

Guverneaza semnul Taurului si  semnul Balantei, casa a II-a si a VII-a a unei astrograme, precum si ziua de vineri a saptamanii.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a experimenta armonia, frumusetea, arta, si mai ales dragostea.

Zonele anatomice sub influenta planetei Venus : gatul.
Culoare : galben, verde
Metal : cupru
Ideograma (simbolul astrologic) : o cruce (planul material), pe care se sprijina un cerc (planul spiritual) – simbol care ne poate arata asocierea in armonie a materiei si spiritualitatii.

Plasandu-ne pe pozitia observatorului de pe planeta Pamant, observam ca si Venus, ca si Mercur, realizeaza o deplasare pe cercul zodiacal, in apropierea Soarelui – datorita vitezei mari de rotatie in jurul acestuia.
Zona din harta natala pe care o strabate Venus in tranzit, se bucura de o “mica sansa”; in acel sector de viata suntem mai disponibili si mai generosi, incercam sa atingem un echilibru care sa ne ofere armonia, pe acea directie manifestarea sentimentelor noastre are o influenta majora si determina efecte concrete pe parcursul tranzitului respectiv.

Miscarea aparent retrograda - Venus aflata in mers aparent retrograd la momentul nasterii ne arata cum si in ce domeniu, nativul nu si-a exprimat sau, a exprimat in mod gresit, in vietile anterioare, sentimentele.

In tranzit, in perioadele sale de retrogradare Venus ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala. Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi repetam sau nu, anumite greseli. Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa observam greseala, sa intelegem mecanismul care o genereaza si sa o evitam/corectam pe loc sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce de regula dupa revenirea planetei Venus in mers direct.

Putem evita repetarea unei greseli sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica venusiana, prin schimbarea atitudinii si prin asumarea modului prin care ne exteriorizam afectiunea.

Niciun comentariu: